افزایش حمله گرگ ها به روستاهای رابر گرگ‌ها بی‌تقصیرند

منتشر شده در صفحه | شماره

افزایش حمله گرگ ها به روستاهای رابر
گرگ‌ها بی‌تقصیرند

طی یک ماه گذشته به علت سرمای هوا و کمبود طعمه برای گرگ ها، این حیوانات درنده به سمت روستاهای رابر آمده و ده ها دام را تلف کرده اند. حالا این نگرانی بوجود آمده است که روستاییان برای محافظت از دام های خود اقداماتی را برای کشتن گرگ ها انجام دهند.
افزایش حمله گرگ ها به روستاهای رابر
از سال ها پیش در فصل زمستان حمله گرگ ها به دام های روستاییان وجود داشته است. این امر فقط مختص کرمان هم نیست و هرازگاهی خبر حمله چند قلاده به گرگ ها و تلف کردن دام ها شنیده می شود. بعضا حتی گرگ ها اقدام به کشتن کودکان هم می کنند در حالی که انسان طعمه طبیعی گرگ محسوب نمی شود. امسال اما میزان حمله گرگ ها به برخی روستاهای شهرستان رابر بیشتر شده است و روستاییان شدیدا نگران وضعیت دام های خود هستند. آنطور که مهر نوشته فقط طی یک ماه گذشته گرگ ها بیش از 50 بار به روستاهای رابر حمله کرده اند و موجب تلف شدن ده ها دام شده اند. در آخرین مورد هم در روز جمعه ۱۱ قلاده گرگ به روستای صالح‌آباد حمله و ۲۴ رأس دام را تلف کردند. این امر صدای روستاییان را هم درآورده است. محمد قربانی یکی از اهالی این روستا می گوید: نمی‌شود دست روی دست گذاشت و نظاره‌گر به باد رفتن زندگی روستاییان شد و کاری انجام نداد. وی می افزاید: ما عملاً هیچ کار در مقابله با هجوم گرگ‌ها نمی‌توانیم انجام دهیم چون محیط‌ زیست اجازه درگیری با گرگ‌ها را نمی‌دهد. این روستایی می گوید: تمام دارایی روستاییان مزارع و دام‌هایشان است و اگر این‌ها را هم از دست بدهند چیزی برای زندگی نخواهند داشت. وی ادامه می دهد: جریمه کشتن هر قلاده گرگ چهار میلیون تومان است و کسی جرات تله گذاری و یا شکار گرگ‌های گرسنه را ندارد درواقع اگر به چشم خود هم ببینیم دام‌هایمان دارند تلف می‌شوند هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم بلکه به ما می‌گویند در این مواقع فیلم‌برداری کنید تا بعد از مستند سازی، بتوانیم خسارت دام‌ها را پرداخت کنیم و این اصلاً درست نیست. یک دامدار هم در این ارتباط می گوید: هنوز زمستان شروع نشده و برف و یخبندان روی نداده است بااین‌وجود سروکله گرگ‌ها خیلی زودتر از سال‌های گذشته پیداشده است و این نشان می‌دهد وضعیت در زمستان بدتر می‌شود. زهرا شمس‌الدینی ادامه می دهد: کار ما در مزارع و باغ‌های بیرون از روستا است اما حضور گرگ‌ها آن‌قدر زیاد است که جرات نداریم، تنها به صحرا برویم.
خطر در کمین گرگ ها
همانطور که از گفته های افرادی که در اثر حمله گرگ ها به دام هایشان ضرر کرده اند مشخص است، احتمال تمام شدن صبر این روستاییان وجود دارد. به هر روی اکثر روستاییان از راه دامداری و کشاورزی زندگی خود را می گذرانند و تلف شدن دام هایشان به نوعی ضربه مستقیمی به زندگی آن ها است. از طرف دیگر دامداران دیگری که هنوز گرگ به دام های آن ها حمله نکرده است هم با افزایش حمله گرگ ها به روستاهای رابر، بیش از پیش نگران می شوند و احتمال کشتن گرگ ها بالا می رود. همانطور که چند سال پیش در راور برخی دامداران اقدام به تله گذاری و رها کردن غذای آلوده در محیط‌ زیست کردند که همین امر منجر به کشته شدن چند یوز شد. حالا در اثر افزایش حمله گرگ ها به دام های روستاهای رابر این احتمال می رود که اتفاقاتی مشابه با راور رخ دهد.
مدیرکل محیط زیست کرمان: افراد زیان دیده می توانند خسارت بگیرند
مدیرکل محیط زیست کرمان در ارتباط با حمله گرگ ها به روستاهای رابر به «پیام ما» گفت: به دو علت گرگ ها به طرف آبادی ها می آیند. یکی سرما و دیگری نبود طعمه کافی در ارتفاعات. محمود صفرزاده افزود: البته بیشتر به علت سرما است که گرگ ها پایین می آیند و به دام ها ضربه می زنند اما کمبود طعمه هم می تواند عامل پایین آمدن گرگ ها باشد. وی در پاسخ به این که آیا محیط زیست نباید اقدام به رهاسازی طعمه کند تا گرگ ها به پایین نیایند گفت: خیر. ما قانون داریم که اگر گرگ ها به دام اهلی که چوپان بالای سرش بوده و یا به دام هایی که در داخل آغل با حصار مناسب حمله کنند، براساس رای و نظر دادگاه خسارت پرداخت کنیم.
فرماندار رابر: آمار حمله گرگ ها به روستاهای رابر بالا است
فرماندار رابر هم در این ارتباط به «پیام ما» گفت: در خیلی از روستاهای رابر با توجه به کوچ عشایر و فصل سرما، گرگ ها به سمت آبادی ها می آیند و اگر دامی ببینند حمله می کنند. علیجان سلیمانی افزود: متاسفانه آمار حمله گرگ ها به دام های روستاهای رابر در سال 94 رقم بالایی است و این حمله ها ادامه دارد. وی در پاسخ به این سوال که چه راهکاری وجود دارد گفت: دامداران باید از خسارتی که دیده اند مستند سازی کنند و خسارتشان را بگیرند. وی اضافه کرد: البته خسارت به آن دسته از دام هایی تعلق می گیرد که یا در مرتع هایی که پروانه چرا داشته اند حمله صورت گرفته باشد و یا اگر گرگ ها به آغلی حمله کرده باشند که مناسب باشد نه اینکه کسی سهل انگاری کند و بخواهد خسارت بگیرد. فرماندار رابر در واکنش به اینکه احتمال دارد روستاییان اقدام به کشتن گرگ ها کنند گفت: کشتن گرگ ها به هر طریقی ممنوع است و ما هم توصیه می کنیم کسی گرگ نکشد.
فعال حقوق حیوانات: کاری می کنیم که 20 سال دیگر وضعیت گرگ هم مثل یوزپلنگ شود
یک فعال حقوق حیوانات هم به «پیام ما» گفت: متاسفانه از حیواناتی مثل گرگ به درستی حمایت نمی شود و با این وضعیت کاری می کنیم که گرگ ها 20 سال آینده مثل یوزپلنگ در خطر انقراض قرار گیرند. نادر سلطانی افزود: الان روسیه برای ببر سیبری و چین برای خرس پاندا جدا از کمک های سازمان های بین المللی میلیون ها دلار هزینه می کنند در حالی که در کشور ما برای محافظت از حیوانات آنطور که باید کاری انجام نمی شود. وی اضافه کرد: طبیعت گرگ درندگی است و گناهی ندارد. ضعف اصلی را باید به سازمان هایی بگیریم که متولی این کارند. این سازمان ها باید پیشگیری های لازم را انجام دهند تا گرگ ها در اثر کمبود طعمه به آبادی ها روی نیاورند. سلطانی با بیان اینکه هم در فرهنگ ملی و هم در مذهب ما بدرفتاری و کشتن حیوانات مذموم است اظهار داشت: وقتی انسان ها بدون توجه به حیوانات، اقدام به تخریب زیستگاه ها می کنند خب این مشکلات هم پیش می آید.
شکار گرگ ممنوع است
رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست رابر هم در این ارتباط به مهر گفت: شکار گرگ‌ها ممنوع است و به‌صورت جدی از روستاییان می‌خواهیم به‌هیچ‌وجه اقدام به تله گذاری و شکار گرگ‌ها نکنند. منظری توکلی افزود: تأکید ما این است که هیچ‌گونه برخوردی با حیات‌وحش از سوی اهالی روستاها نباید انجام شود.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 28
  • دیروز: 314
  • هفته: 2,022
  • ماه: 12,544
  • سال: 75,721