نقشه توزیع درآمد در مناطق روستایی؛ ثبت کمترین نابرابری در روستاهای کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1798

نقشه توزیع درآمد در مناطق روستایی؛ ثبت کمترین نابرابری در روستاهای کرمان
بررسی‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲، سطح نابرابری در مناطق روستایی ۱۲ استان افزایش یافته و بیشترین افزایش را استان هرمزگان با ۴.۷۶ واحد درصد تجربه کرده است.بر اساس این گزارش، کمترین میزان نابرابری در مناطق روستایی استان کرمان با ضریب جینی ۲۴.۱۳ درصد ثبت شده است.
ضریب جینی کشور در مناطق روستایی در سال ۱۴۰۲ برابر با ۳۵.۸۳ درصد بوده که در مقایسه با سال گذشته ۰.۶ واحد درصد کاهش یافته است. این در حالیست که در همین بازه زمانی ضریب جینی در کل کشور و مناطق شهری افزایش یافته است.
از میان ۳۱ استان، در مناطق روستایی ۱۲ استان میزان نابرابری افزایش یافته است. بیشترین ضریب جینی ثبت شده در مناطق روستایی در سال ۱۴۰۲ برای استان همدان با ۳۹.۴۷ درصد و کمترین آن برای استان کرمان با ۲۴.۱۳ درصد بوده است.
یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی برای سنجش نابرابری در جامعه، ضریب جینی است. این معیار برای سنجش توزیع ثروت یا درآمد به کار می‌رود. ضریب جینی به صورت عددی بین ۰ و ۱ (یا بین ۰ تا ۱۰۰ درصد) بیان می‌شود؛ عدد صفر نشان‌دهنده توزیع کاملا برابر درآمدها یا ثروت‌ها در جامعه است، در حالی که عدد یک نشان‌دهنده بیشترین نابرابری ممکن است، یعنی زمانی که تمام درآمد یا ثروت در دست یک فرد یا گروه متمرکز است.
سطح نابرابری در مناطق روستایی
بر اساس جدیدترین گزارش توزیع درآمد مرکز آمار، ضریب جینی در مناطق روستایی در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. مقدار این ضریب در سال ۱۴۰۱ برابر با ۳۶.۴۳ درصد بوده که در سال گذشته به ۳۵.۸۳ درصد کاهش یافته است. بررسی‌ها نشان می‌دهد سطح نابرابری در ۱۲ استان افزایش یافته است. بیشترین افزایش برای استان هرمزگان با ۴.۷۶ واحد درصد بوده است. همچنین، بیشترین کاهش نابرابری متعلق به مناطق روستایی استان آذربایجان غربی بوده که نسبت به سال گذشته مقدار ضریب جینی ۸.۵۹ واحد درصد کاهش یافته است. همچنین، میزان نابرابری در مناطق روستایی استان تهران نیز برابر با ۳۱.۴۷ درصد بوده است.
بیشترین ضریب جینی مناطق روستایی برای استان همدان با ۳۹.۴۷ درصد بوده است. به دنبال آن، استان گلستان با ضریب جینی ۳۷.۶۶ درصد و استان خراسان جنوبی با ۳۷.۶۰ درصد قرار دارند. میزان نابرابری در هر سه این استان‌ها در مقایسه با سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.
به گزارش اکوایران، کمترین میزان نابرابری در مناطق روستایی استان کرمان با ضریب جینی ۲۴.۱۳ درصد ثبت شده است. پس از آن، استان خوزستان قرار دارد که ضریب جینی آن ۲۴.۵۵ درصد بوده است. مقدار ضریب جینی این دو استان در مقایسه با سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است. در رتبه سوم استان ایلام با ضریب جینی ۲۴.۷۱ درصد قرار دارد که سطح نابرابری آن در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 140
  • دیروز: 234
  • هفته: 4,543
  • ماه: 14,319
  • سال: 72,212