رئیس سازمان برنامه و بودجه: تورم سال آینده ۳۰ درصد در نظر گرفته شد

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1806

رئیس سازمان برنامه و بودجه: تورم سال آینده ۳۰ درصد در نظر گرفته شد
رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام‌کرد که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ تقدیمی به مجلس شورای اسلامی، تورم سال آینده ۳۰ درصد در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «سید حمید پورمحمدی» روزگذشته(سه شنبه) با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در دفاع از لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ این مطلب را بیان کرد و گفت: به صراحت اعلام می‌کنم این لایحه پیشنهادی دولت است و پس از بیرون آمدن از مجلس به قانون کشور تبدیل خواهد شد؛ بنابراین دولت آمادگی تعامل دارد، ضمن اینکه معتقدیم باید تمام توان خود را جمع کنیم تا مجلس و دولت با همدیگر بهترین سرنوشت را برای کشور رقم بزنند.
وی افزود: کتابی تحت عنوان گزارش اقتصادی تهیه و تقدیم شده است که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا دارم آن را مطالعه کنند. در این کتاب یادآور شده ایم که اگر لایحه بودجه پیشنهادی دولت برای سال ۱۴۰۴ اجرا شود وضعیت متغیرهای اقتصادی مختلف چه خواهد شد.
پورمحمدی تاکید کرد: استمرار وضعیت موجود، رشد ۲.۵ درصدی را برای کشور در برخواهد داشت، در حالی که با اجرای لایحه بودجه، رشد به ۴.۴ درصد خواهد رسید.
به گفته رئیس سازمان برنامه و بودجه، رشد نقدینگی در این لایحه کنترل خواهد شد و از ۲۹.۵ درصد فعلی به ۲۶.۵ درصد کاهش خواهد یافت و تورم نیز از ۳۳ به ۳۰.۲ درصد خواهد رسید.
وی با بیان اینکه صادرات نیز از ۶۵ میلیارد دلار به ۷۷ میلیارد دلار خواهد رسید، گفت: ما همه موارد را لحاظ کرده ایم، با این وجود آماده تعامل با مجلس هستیم ضمن اینکه بودجه را به شکلی بسته ایم که بیشترین کمک به تولید و اشتغال در کشور انجام شود.
حمایت‌های مالیاتی از افراد و بنگاه‌های تولیدی در بودجه ۱۴۰۴
وی در پاسخ به انتقادهای مطرح شده در خصوص میزان انطباق لایحه بودجه پیشنهادی دولت با برنامه هفتم پیشرفت کشور گفت: در گزارشی که به پیوست برنامه هفتم تقدیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده است ارتباط نزدیک یک به یک احکام برنامه با تک تک تبصره های بودجه نوشته شده است و نمایندگان می‌توانند آن را بررسی کنند.
پورمحمدی افزود: روز گذشته ۶۸ مورد تناظر یک به یک را به کمیسیون تلفیق اعلام کردیم بنابراین بهترین بودجه‌ای که می‌شد انطباق حداکثری با برنامه هفتم داشته باشد را تقدیم مجلس شورای اسلامی کردیم.
وی با بیان اینکه ۱۶۰ مورد، در ردیف‌ها مورد نظر قرار گرفته است، گفت: معتقدیم به بهترین شیوه لایحه بودجه ۱۴۰۴ را تهیه کرده‌ایم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برخی منتقدان می گویند که هنوز این برنامه را اجرا نکرده اید ، اظهار داشت: برنامه دولت در حال اجراست و نماینده ای از مجلس در شورای عالی راهبری حضور دارد که گویا گزارش خود را به نمایندگان ارایه نکرده است؛ تاکنون سه جلسه شورای عالی به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده است و تمام احکام برنامه در آن کوچک شده و مورد بررسی قرار گرفته است و تک تک به اطلاع رئیس جمهور رسیده است.
وی گفت: علاوه بر اینها سامانه‌ای در نظر گرفته شده است و نمایندگان مجلس می‌توانند با اتصال به آن تمامی عملکرد کوچکترین دستگاه دولتی در مسیر برنامه هفتم حرکت را رصد کنند.
پورمحمدی در خصوص انتقاد برخی نمایندگان به تصویب نشدن برخی آئین نامه ها برای ابلاغ و اجرا به دستگاه ها نیز گفت: اقدامات در این خصوص به فراخور زمان به تصویب هیات دولت رسیده است که قابل طرح در کمیسیون تلفیق است.
وی انتقاد دیگر را ادعای بزرگ شدن ارقام بودجه عنوان کرد و گفت: برخی می‌گویند چرا منابع و مصارف بودجه زیاد شده است؟ حال آنکه این اقدام دولت، نهایت احترام به مجلس شورای اسلامی بوده است چرا که طبق قانون برنامه، مجلس از دولت خواسته که دست به اصلاحات ساختاری در بودجه کل کشور بزند و آن را یکپارچه و شفاف کند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: از طرف دیگر مجلس از دولت خواسته تا بدهی‌های دولت، اوراق بهادارساز شود که در همین زمینه ۲۰۰ همت در نظر گرفتیم به عبارت دیگر ما با این اقدامات، تکالیفی که مجلس برعهده دولت گذاشته بود را اجرا کردیم.
پورمحمدی گفت: نمایندگان در خصوص تامین اجتماعی همواره دغدغه داشتند چرا که هیچگاه در بودجه نمی‌آمد و وضعیت در سال جاری به گونه ای است که تنها ۳۰ هزار میلیارد تومان توانستیم در این خصوص عمل کنیم در حالی برای سال آینده ۲۰۰ همت برای آن دیده شده است با این وجود اگر نمایندگان فکر می کنند بودجه بزرگ شده می توانند این بند را حذف کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای شرکت‌های دانش بنیان در بودجه‌های قبلی عدد یک می‌گذاشتیم و در انتهای سال می دیدیم که هیچی وصولی در این زمینه وجود ندارد اما در بودجه سال آینده برای آن ردیف گذاشته شده است، برای متناسب سازی بازنشستگان هم که ۵۰ همت بود، ۱۰۴ همت برای سال آینده در نظر گرفته شده است که بزرگترین دغدغه نمایندگان مجلس بوده است.
وی گفت: منابع پاداش بازنشستگان ۲۲ همت در سال جاری است اما برای سال آینده ۸۶ همت دیده شده است که تمامی این موارد احترام به نمایندگان و توجه به دغدغه های آنان از سوی دولت را نشان می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :