کارگران خانه به دوش منتظر وعده مسئولان. مسکن کارگری به کجا رسید؟

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1809

کارگران خانه به دوش منتظر وعده مسئولان. مسکن کارگری به کجا رسید؟
درحالی حدود ۷۰درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها می شود که تا کنون هیچ کدام از وعده های مسئولان برای حل مشکل کارگران محقق نشده است و همچنان آنان خانه به دوش منتظر وعده مسئولان برای حل مشکل مسکن هستند.
به گزاش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌نگاهی به زندگی کارگران به راحتی مشخص می کند که دغدغه اصلی کارگران بحث مسکن و معیشت است.
طی سال های اخیر تورم در قیمت اجاره بها به قدری زیاد بوده است که تقریباً 70درصد دستمزد کارگران صرف اجاره بها می شود. طی سال های اخیر بارها از سوی مسئولان به کارگران وعده هایی مبنی بر حل مشکل مسکن داده شده است. به طور مثال اواسط تیر ماه سال جاری بود که حامد ویس کرمی, معاون تعاون وزارت کار گفت:حدود 13همت خط اعتباری ویژه تعاونی‌ها در بانک توسعه‎‌ تعاون اختصاص یافت که 8همت آن مربوط به پرداختی‌های امسال بوده که 2همت آن مربوط‌به توسعه مسکن کارگری است.
همچنین در خرداد ماه سال جاری بود که خبر “ساخت مسکن برای کارگران در دستور کار جدی وزارت کار” تیتر بسیاری از رسانه ها شد و جزئیات این خبر به اظهارات معاون وزیرکار باز می گشت.
حامد ویس کرمی ,معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: برای اولین بار در طول تاریخ تعاون کشور و تعاونی‌های مسکن، موضوع مسکن کارگری به طور جدی در دستور کار قرار می گیرد و به همین منظور تفاهم‌نامه‌ای با بانک توسعه تعاون منعقد شده که 20هزار میلیارد ریال منابع و تسهیلات در کنار تسهیلاتی که برای نهضت ملی مسکن درنظر گرفته شده، پرداخت شود.
محمدرضا چکشیان, معاون وزیر کار از ساخت 60هزار واحد مسکن کارگری خبر داده و گفته بود: تلاش وزارت کار این است که در چند ماه آینده بسته‌های اختصاصی و رویکرد جدیدی در مسکن کارگری پیش‌بینی شود که این رویکردها در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد.
به گزاش تسنیم؛ با تمام این وعده و وعیده ها اما خبری از هیچ بسته و امتیازی برای مسکن کارگران نبود و این بار هم کام کارگران تنها با وعده مسکن شیرین شد.
*مسکن ارزان قیمت حق مسلم هر کارگر است
ناصرچمنی, فعال کارگری معتقد است:افزایش حقوق کارگران، یکی از محورهای مهم در پیوند با مسکن کارگری محسوب می شود که متأسفانه هیچ تصمیم رضایت بخشی در خصوص واریزی ها اتخاذ نشده است.
وی ادامه داد: یک کارگر با مبلغ حدود15 میلیون تومان، به سختی می تواند تا آخر ماه مخارج زندگی خود را تامین کند و شکم همسر و اولادش را سیر نگه دارد. مبلغ دیگری برای تامین مسکن مدنظر برای این کارگر عزیز و زحمتکش باقی نمی ماند و مطمئن باشید که دولتمردان بدقول و بی تفاوت ما نیز از این مسئله به خوبی مطلع هستند.
چمنی گفت: وام های موجود با بهره های عجیب نیز نمی تواند دردی از قشر کارگر دوا کند و مشکل مسکن آنان را برطرف سازد. دولت باید بر اساس وظایف تعریف شده در قانون اساسی به یاری کارگران آمده و مشکلات‌شان را به صورت اساسی و ملموس حل کند. مسکن های ارزان قیمت و بدون بهره بانکی، حق مسلم هر کارگر است و نمی‌توان این حقیقت آشکار را انکار کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 92
  • دیروز: 2,108
  • هفته: 3,022
  • ماه: 16,088
  • سال: 74,193