در دو روز گذشته موارد شدید و کشنده مشاهده نکردیم

منتشر شده در صفحه | شماره

دکتر حق دوست رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت و گوی اختصاصی با پیام ما:
در دو روز گذشته موارد شدید و کشنده مشاهده نکردیم

در روزهای اخیر همه جا صحبت از آنفولانزای کشنده ای به نام H1N1 که هر از گاهی خوکی نیز گفته می شود، می باشد. این در حالی ست که در تاریخ 17/8/94، روزنامه ی پیام ما به عنوان یکی از اولین مطبوعات که سعی در اطلاع رسانی در این باره داشت، گزارشی مبنی بر ابتلای چند بیمار به آنفولانزای H1N1 در بیمارستان بردسیر، منتشر کرد اما رئیس بیمارستان و رئیس مرکز بهداشت بردسیر تمام تلاش خود را بر این داشتند تا موضوع را تکذیب کنند. اما پس از مدتی اخباری در این باره در رسانه ها و فضای مجازی منتشر شد و بنرهای مختلف که حاوی مطالبی جهت آموزش راه های پیشگیری از انتقال این بیماری است، در سطح شهر کرمان به چشم خورد. با توجه به همه ی این موارد می توان به اهمیت و وضعیت نگران کننده ی ابتلا به H1N1 پی برد. به همین دلیل برای به دست آوردن اطلاعات بیش تر در این باره و آخرین وضعیت روند ابتلا به این بیماری، گفت و گویی تلفنی با دکتر علی اکبر حق دوست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان داشتم.
علی اکبر حق دوست اظهار داشت: ویروس آنفلوآنزاهر چند وقت یک بار تغییرات ژنتیکی پیدا می کند و شماره ای جدید به آن تعلق می گیرد.
وی افزود: چند سال پیش این آنفلوآنزااز حیوان خوک به انسان انتقال پیدا کرد و به همین دلیل آنفولانزای خوکی نام گرفت. به بیانی دیگر در ابتدای امر از آن جایی که این آنفلوآنزااز خوک به انسان منتقل شده بود و ایمنی لازم برای مقابله با آن وجود نداشت، اصطلاحی که متناظر انتقال بیماری از حیوان به انسان است، به کار برده شد.اما امروزه به دلیل پیشرفت و دستاوردهای علمی، این ابتلا به این آنفلوآنزابا تغییر فصول کم و زیاد می شود و دیگر اصطلاح خوکی به کار برده نمی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی خاطر نشان کرد: از هر 200 نفر یک نفر شدیدا به این بیماری مبتلا می شود و نیاز به مراقبت های بیمارستانی پیدا می کند و علائم بیماری 199 نفر بسیار خفیف است.
وی در بیان آخرین وضعیت ابتلا و فوت در اثر H1N1 گفت: خوشبخنتانه در دو روز اخیر موارد شدید و کشنده ای از ابتلا به آنفولانزای H1N1 نداشتیم و در حال حاضر این بیماری کنترل شده می باشد.
حق دوست با اشاره به نگران کننده بودن آمار مبتلایان به این آنفلوآنزاافزود: آمار دقیق فوت شدگان را نمی توان اعلام کرد؛ زیرا همیشه تعداد زیادی از افراد در اثر بیماری های تنفسی جان خود را از دست می دهند و در موارد مشکوک تا زمانی که نتیجه ی آزمایش های انجام شده نیاید و مشخص نشود که علت فوت آنفلوآنزابوده یا بیماری های زمینه ای دیگر، نمی توان آن ها را جز آمار کشته شدگان در اثر آنفلوآنزااعلام کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان تصریح کرد: این آمار در حدی می باشد که باید هشدار های لازم به جامعه داده شود تا نگرانی جهت انجام توصیه های بهداشتی ایجاد شود. اما علی رغم همه ی این نگرانی ها وضعیت کنترل شده می باشد.
وی بیان داشت: با توجه به این که به طور معمول، فصل سرما بیماری سرماخوردگی را به همراه خود دارد، لازم به ذکر است که ابتلا به این آنفلوآنزالزوما به معنای بیماری شدید و مهلکی که حتما نیاز به بستری شدن داشته باشد نیست.
حق دوست در بیان علائم ابتلا به H1N1 بیان داشت: این آنفولانز هیچ علامت اختصاصی ندارد و می تواند به صورت یک سرماخوردگی ساده و خفیف بروز یابد تا یک سرماخوردگی شدید که تب و لرز به همراه خود دارد و در مواردی حاد تنگی نفس که منجر به انتقال فرد به بیمارستان و مراقبت های ویژه می شود.
وی در توضیح نحوه ی تشخیص پزشکان نسبت به ابتلای بیمار به آنفولانزای مذکور گفت: در مواردی که پزشک معالج لازم بداند، آزمایش های مربوطه انجام می شوند اما در حال حاضر این آزمایش برای همه انجام نمی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: این امکان وجود دارد که بسیاری از افراد با علائم و نشانه های سرماخوردگی، به ویروس H1N1 مبتلا باشند اما امکان انجام آزمایش برای همه وجود ندارد.
وی افزود: پزشک معالج بر اساس علائم بالینی و شدت نیاز، درمان را شروع می کند و در صورت نیاز به آزمایش، این کار را انجام می دهد ولی لازم به ذکر است که نتیجه ی آزمایش چه مثبت باشد و چه منفی اهمیت خاصی ندارد زیرا سیر درمان مشابه است.
دکتر حق دوست افزود: استفاده از گوشت دام و طیور تاثیری در ابتلا به این بیماری ندارد و افراد تنها از طریق توصیه های کلیدی می توانند خودشان و خانواده شان را ایمن سازند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی در بیان توصیه های بهداشتی گفت: تا حد امکان از دست دادن با یک دیگر خود داری کنید، روبوسی نکنید، دست های خود را خوب بشویید، در صورت مشاهده ی کم ترین علائمی مانند تب، بدن درد، تهوع، سرفه های خشک و عرق سرد به پزشک معلاج مراجعه کنید، تا حد امکان در منزل استراحت کنید و در محل هایی همچون مدرسه و محل کار حاضر نشوید تا از انتقال ویروس به سایرین جلوگیری شود.
وی در پایان به چرایی شیوع این بیماری در کرمان اشاره کرد و گفت: در چند ماه اخیر، در چندین نقطه ی جهان شاهد شیوع این آنفلوآنزابوده ایم و باید به این نکته توجه داشته باشیم که آنفلوآنزامرز نمی شناسد ولی ابتدا جوشش و خروشش آن در کرمان بوده است و در جاهای دیگر هم شاهد شیوع این آنفلوآنزاخواهیم بود و به دلیل قوی بودن سیسیتم پزشکی و درمانی استان کرمان خیلی زود متوجه روند شیوع H1N1 شدیم.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :