روحانی در دیدار با روسای جمهور نیجریه و الجزایر
چه گفت؟
پایگاه اطلاع رسانی دولت نوشت: به گفته رئیس جمهور برخی کشورها تروریسم را ابزاری برای پیشبرد سیاستهای خود در نظر گرفتهاند، در حالیکه تروریسم خطری همگانی است. رییس جمهور، توسعه روابط با کشورهای آفریقایی را از جمله اولویت های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: ایران توانمندیهای فراوانی در بخشهای فنی مهندسی و از جمله نفت و گاز دارد که میتواند آن را در اختیار کشورهای آفریقایی و به ویژه نیجریه قرار دهد.
حجتالاسلام حسن روحانی در دیدار محمدو بوهاری ریس جمهوری نیجریه اظهارداشت: تهران و ابوجا برای گسترش و تعمیق همکاری های دوجانبه، ظرفیت های فراوانی دارند که باید از آنها بویژه در دوره کنونی و فضای پسا تحریم در راستای منافع دو دولت و ملت و منطقه، بیش از پیش بهره گرفت.
روحانی در ادامه همچنین با تأکید بر اینکه ایران و نیجریه در زمینه مسایل منطقهای و مبارزه با تروریسم دیدگاه و اهداف مشترکی دارند، اظهارداشت: تروریسم به عنوان یک بیماری مسری، همه کشورها و مناطق جهان را تهدید میکند و مبارزه جدی و همگانی با آن ضروری است. رییس جمهوری با بیان این که متأسفانه برخی کشورها تروریسم را ابزاری برای پیشبرد سیاستهای خود در نظر گرفتهاند، گفت: باید این واقعیت برای همه تفهیم شود که تروریسم خطری همگانی است و باید به جایی برسیم که همه کشورهای منطقه و جهان علیه تروریسم همکاری و همفکری داشته باشند.
روحانی تأکید کرد: تروریست ها رفاه و جان مردم جهان را به خطر انداخته و ضد انسانها و تمدن بشری اند. از همه مهمتر این که با ادعای اسلامی بودن فعالیت میکنند و در حقیقت ماموریتشان بدنام کردن دین مبین اسلام است؛ لذا همه وظیفه داریم با این خطر بزرگ مقابله کنیم. رییس جمهوری با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران تجربیات فراوانی در زمینه مبارزه با تروریسم دارد، گفت: تهران آمادگی دارد تجربیات خود را در این زمینه در اختیار کشورهای دوست از جمله نیجریه قرار دهد.
رییس جمهور همچنین ا در دیدار عبدالمالک سلال نخست وزیر الجزایر گفت: روابط اقتصادی دو کشور به ویژه با توجه به ظرفیتهای مناسب موجود، در حد قابل قبول نیست و باید در دوران پساتحریم، بخشهای خصوصی و دولتی دو کشور برای گسترش سطح مناسبات اقتصادی تهران – الجزیره تلاش بیشتری کنند. دکتر روحانی با اشاره به این که نام الجزایر در حافظه مردم ایران به عنوان ملتی قهرمان مبارزه با استعمار ثبت شده است، اظهارداشت: ایران و الجزایر در بخشهای مختلف فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دیدگاههای مشترکی دارند که میتواند بستر مناسبی برای ارتقاء سطح تعاملات دو کشور باشد.
رییس جمهور همچنین بخش های کشاورزی، معدن، فناوری و علمی و گردشگری و فرهنگی را از جمله بخشهایی معرفی کرد که می توانند سطح همکاریهای مشترک را توسعه دهند. رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر ضرورت هماهنگی کشورهای تولیدکننده و صادرکننده منابع انرژی در راستای ثبات و تعادل بازارها تصریح کرد: سفر شما به تهران و برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در روزهای پیش رو در الجزایر، قطعاً تحرک مناسبی برای ایجاد یک حرکت جدید در گسترش روابط دو کشور خواهد بود.