فقدان پیمانکار فنی مانع پیشرفت جنوب کرمان

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1732

فقدان پیمانکار فنی مانع پیشرفت جنوب کرمان
گزارش | کاغذوطن
مدیرکل راه و شهرسازی: پیمانکاران باید بنیه فنی و مالی مطلوبی داشته باشند، به دلیل گرمای هوا، کمبود مصالح و نبود کارگر ماهر طرح‌ها به کُندی اجرا می‌شود.
سها خدیش – مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان گفت: سهمی که دولت سیزدهم در طرح نهضت ملی مسکن برای جنوب کرمان تعیین کرد ۲۱ هزار نفر بود که ۵۲ هزار نفر ثبت نام کردند و تاکنون ۴۲ هزار نفر واجد شرایط هستند.
*افزایش زمین‌های الحاق شده
ابراهیم امیری، مدیرکل راه و شهرسازی جنوب‌کرمان در نشست خبری عملکرد شورای راهبردی وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم اظهار کرد: طیفی از دستگاه‌ها کمک می‌کنند تا مسکن استقرار یابد و اولین ورود ما در حوزه مسکن ماهیت شهرسازی است یعنی شناسایی با ۱۳ دستگاه متولی در استان است که مشخص کنند زمین یا عرصه مستعد احداث مسکن است.
وی ادامه داد: راه و شهرسازی یک سوم دستگاه‌هایی است که به عنوان متولی خط شروع هدف گذاری برای مسکن قدم برمی‌دارد و دولت شهید رئیسی اولین دولتی است که بالاترین سهم الحاق زمین را در کشور ثبت کرده است.
*پیشرفت نهضت ملی مسکن در ۶ شهرستان جنوبی
امیری عنوان کرد: در سال‌های گذشته اگر قرار بود یک هکتار زمین را در شورای عالی شهرسازی برای شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر الحاق دهیم واقعا امکان پذیر نبود، در جنوب استان کرمان بیش از سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین شناسایی و تقریبا ۲ هزار هکتار زمین در مرحله استانی آن تصویب شده و یک‌هزار هکتار به صورت قطعی الحاق یافته است که نسبت به سرانه جمعیت در شمال استان به مراتب بیشتر است.
مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان اضافه کرد: سهمی که دولت سیزدهم برای جنوب کرمان تعیین کرد ۲۱ هزار نفر بود که ۵۲ هزار نفر ثبت نام کردند و تاکنون ۴۲ هزار نفر واجد شرایط هستند.
وی افزود: در جنوب استان کرمان بیش از چهار هزار و ۲۰۰ نفر آورده اولیه خود یعنی ۴۰ میلیون تومان را واریز کرده‌اند و از این تعداد سه هزار و ۱۲۶ واحد در حال ساخت است و پروانه ساخت دارد.
وی توضیح داد: در هفت شهرستان جنوبی کرمان( به جز جازموریان) حدود ۶ شهرستان تسویه حساب کرده‌اند و در فرایند تشکیل پروانه و تحویل زمین قرار داریم و همچنین تا امروز تقریبا ۱۰ هزار قطعه زمین برای جنوب استان کرمان تامین شده است و تمام متقاضیانی که دارای صلاحیت هستند بحث قطعه زمین آن ها در ۶ شهرستان انجام شده است .
وی تصریح کرد: در ۶ شهرستان جنوبی استان کرمان دولت سیزدهم بیش از ۲.۵ همت زمین رایگان به افراد واجد شرایط تقدیم کرده است.
*سبد پر راه و شهرسازی در جوانی جمعیت
امیری گفت: راه و شهرسازی به تمام وظایف خود در شهر جیرفت برای سبد جوانی جمعیت عمل کرده است و فرایند الحاق یک‌هزار هکتار زمین در حال انجام است که تاکنون ۳۰۰ هکتار آن الحاق یافته است.
وی خاطرنشان کرد: در شهر درب بهشت از سبد جیرفت ۳۲۰ قطعه زمین واگذار شده است و در جبالبارز ۷۴ قطعه داریم و همچنین در جیرفت نیز ۳۰۰ هکتار الحاق یافته است اما بنا به دلایلی توسط دستگاه متولی فعلا متوقف شده است.
وی ادامه داد: کل سهم جیرفت در جوانی جمعیت سه هزار و۲۰۰ قطعه بوده است که تمام متقاضیان آن مشخص شده اند اما اینکه یک دستگاهی یک‌شبه می گوید مجوزی که ۶ ماه قبل را صادر کردیم دیگر اجازه کار نمی دهیم مقصر من و وزارتخانه راه و شهرسازی نیست.
وی اضافه کرد: در فرایند الحاق ۱۳ دستگاه برای شناسایی پای کار هستند و از این ۱۳ دستگاه، سه مرتبه برای آن منطقه تاییدیه داده‌اند و زمانی دستگاهی با حکم قضایی جلوی کاری را می‌گیرد من نمی توانم پاسخگو باشم.
مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان اظهار کرد: اینکه مسکن در عرصه مرکزیت شهر باید ساخته شود دولت زمین ندارد و در بحث بزرگ شدن شهرها نیز تکلیف دولت بر اراضی متعلق به خودش است و به اراضی مردم تکلیف ندارد.
*اولویت کار برای بافت ناکارآمد
او با اشاره به اینکه دولت رئیسی تنها دولتی است که تقریبا اولویت خود را بافت‌های ناکارآمد قرار داده است، گفت:‌ در بند «ک» بودجه ۱۴۰۱ کار عظیمی رخ داد و تمام اراضی در مراکز شهرها که تصرفی بود با یک فرمول ۲۰۰ متر رایگان و مابقی به قیمت کارشناسی، تقریبا ۸۰ الی ۹۰ درصد در حوزه ما سنددار شدند.
امیری افزود: سال گذشته نیز زمین‌های که در بافت‌های غیررسمی ( حاشیه نشینی)قرار داشتند افرادی که در ۲۰ سال گذشته در این بافت‌ها مسکن ساخته بودند نیز ساماندهی و سنددار شدند.
او بیان کرد: ۲ نهاد برای تخصیص زمین در کشور وجود دارد یکی مجموعه جهاد کشاورزی و دیگری راه و شهرسازی است که محدوده و حریم شهرها متعلق به راه و شهرسازی است اما زمین هایی که در خط محدوده و حریم قرار دارند هر پنج سال یکبار با توجه به بزرگتر شدن شهرها و اصلاح طرح این زمین‌ها وارد حریم شهر می‌شوند و اکنون زمین‌هایی که توسط دستگاه‌های دیگر مراقبت نشده‌اند را من باید پاسخگو باشم.
وی با اشاره به اینکه فرایند الحاق پنج نظام دارد و راه و شهرسازی تنها کارفرما است، تصریح کرد: طرح نهضت ملی مسکن حمایتی است و هرکاری در استان کرمان انجام شده در ۲ قالب بوده است که برخی بر روی زمین‌های دولتی بوده که اختیار آن‌ها را داشتیم و فرایند الحاق انجام داده‌ایم.
الحاق شهرک نوین آذر پارسال در شورای عالی شهرسازی مصوب شد
مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان درباره مشکل به وجود آمده درخصوص شهرک «نوین» جیرفت عنوان کرد: پیشنهاد الحاق این زمین در سال ۱۴۰۱ صورت گرفته و در کمیته استان، فرایند استعلام‌ها به صورت کامل انجام شده و تمام دستگاه‌ها به صورت کتبی تاییدیه دادند.
وی بیان کرد: در آبان ۱۴۰۲ شورای توسعه استان نیز مصوب کرد و به دلیل اینکه جیرفت شهر بالای ۵۰ هزارنفر جمعیت است فرایند الحاق آن انجام و سپس در کمیته ذیل شورای عالی شهرسازی در تهران می رود که در آنجا نماینده میراث نیز به چارچوب موضوع ایراداتی وارد می‌کند و مجدد برمی‌گردد که از آن ۳۰۰ هکتار به عنوان محدوده در بافت قدیم شهر جیرفت ۱۰۰ هکتار آن کاهش پیدا می‌کند و مجدد بعد از دریافت تاییدیه در آذر ماه پارسال در کمیته شورای عالی شهرسازی مصوب می‌شود.
*نمونه‌برداری برای ادامه کار در شهرک «نوین»
وی ادامه داد: در دی ماه سال گذشته ۲۱۶ هکتار در شورای عالی شهرسازی به صورت قطعی مصوب و الحاق می‌شود که در این ۲۱۶ هکتار برای پنج هزار و۲۰۰ قطعه زمین جانمایی شد که بعد از گذشتن مراحل تایید نقشه‌های اجرایی و مشخص‌شدن پیمانکار و طراحی طرح توسط مشاور در اسفندماه سال گذشته کارگاه پیمانکار تجهیز ، عملیات آماده سازی انجام و عرصه تسطیح و آماده واگذاری شد که ورود میراث فرهنگی از کانال قوه قضاییه کار را متوقف کرد.
امیری گفت: به دلیل اینکه از سال ۱۳۴۵ آن عرصه به عنوان عرصه میراثی معروف بود و تا زمانی که حریم و محدوده مشخص نباشد نمی توان از نظر جانمایی چیزی را مشخص کرد، لذا دو جلسه شورای تامین استان کرمان برگزار کرد که در جلسه اول با نظر کارشناسی امر به ادامه عملیات اجرایی صادر شد اما در جلسه دوم مقرر شد ۱۰ نقطه را از روی نقاط محدوده که راه و شهرسازی مدنظرش است نمونه‌برداری شود و این ۱۰ نقطه ملاک ادامه کار و یا جلوگیری از آن است.
مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان گفت: در شهر کهنوج در دولت سیزدهم بیش از یک هزار و۲۰۰ واحد ساخته و تحویل مردم داده شده است.
*چالش نبود پیمانکار فنی
وی با اشاره به اینکه در جیرفت عمده چالش ما در نبود پیمانکار واجد‌الشرایط است، اظهار داشت: پیمانکاران باید بنیه فنی و مالی مطلوبی داشته باشند تا در طرح‌های حمایتی ما شرکت کنند که به دلیل گرمای هوا و کمبود تولید مصالح و همچنین نبود کارگر ماهر این طرح‌ها به کُندی اجرا می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 39
  • دیروز: 154
  • هفته: 1,069
  • ماه: 4,341
  • سال: 58,185