سرمربی سابق ردههای ملی کاراته: کاراته کرمان در آینده به یک قطب تبدیل میشود | کاراته ایران نیازمند مدیریت و ثبات است
مصاحبه اختصاصی| الهام سرگزی
علی عسگری، سرمربی سابق ردههای ملی کاراته، در مصاحبهای به بررسی وضعیت کاراته کشور و استان کرمان پرداخت و بر لزوم وجود مدیریت مؤثر و ثبات در این رشته تأکید کرد. او همچنین از عملکرد مربیان کرمانی و اهمیت سلسلهمراتب در پیشرفت کاراته در این استان سخن گفت.
به گزارش کرماننو، این روزها کاراته کرمان اوضاع خوبی پیدا کرده از ظهور پدیدههایی مثل فاطمه زهرا سعیدآبادی دختر کهنوجی که با درخشش در مسابقات مختلف امیدهایی زیادی را در کاراته روشن کرده تا مهرنگار احمدی، محمد عرفان عسگریپور و ابوالفضل همدمجو دیگر کاراتهکاهای استان.
به همین دلیل به سراغ علی عسگری سرمربی سابق ردههای مختلف تیمهای ملی رفتیم و نظر او را درباره شرایط کاراته کرمان جویا شدیم.
علی عسگری با بیان اینکه کاراته کرمان را مدتی است که دنبال میکنم، گفت: در حال حاضر افرادی همچون استاد رشیدی در کرمان هستند. اینها آدمهای بزرگی در کاراته کشور هستند. این افراد مدیران خوبی از نظر اجرایی و برنامهریزی هستند. میبینم مربیهایی که آنجا هستند از نظر فنی خیلی در روند پیشرفت بچهها تأثیرگذار بودند.
او به اهمیت سلسلهمراتب در کاراته کرمان اشاره کرد و ادامه داد: مهمترین اصلی که در کرمان وجود دارد آن بزرگ و کوچکی است که در کاراته این استان وجود دارد؛ یعنی همه چی طبق یک سلسلهمراتبی است که راز موفقیت برای کاراته آن است.
اوضاع کاراته کشور خوب نیست
عسگری در ادامه به وضعیت کاراته کشور اشاره کرد و گفت: متأسفانه کاراته کشور در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد. مدیرانی که به این سمت میآیند، معمولاً کار ریشهای و اصولی انجام نمیدهند و این موضوع به کاراته آسیب میزند. ما نیاز به مدیریتی داریم که از نظر اجرایی و برنامهریزی، مشابه آنچه در کرمان وجود دارد، باشد.
سرمربی سابق تیمهای ملی کاراته افزود: جایگاهی که الان کاراته ایران در آن قرار دارد جایگاه واقعی کاراته ایران نیست. کاراته یک رشتهای است که بزرگان زیادی دارد بزرگانی که واقعاً برای این مرزوبوم زحمت کشیدند و متأسفانه قدرشان را ندانستند.
او افزود: هر مدیر که روی کار میآید یک سری صحبتها میکند. در کل بخواهیم در مورد اوضاع کاراته کشور بگوییم خیلی وضعیت خوبی ندارد و امیدوارم که با گذشت زمان هم از نظر فنی هم از نظر مدیریتی به سمت بهبودی برویم.
عسگری در مورد دلایل دیگر ضعف کاراته گفت: به نظر من زمانی که مدیری روی کار میآید اگر از جنس کاراته باشد بهتر میتواند کار را جلو ببرد؛ اما همان مدیر هم گاهی دچار یکسری معذورات و کارهای دیگری میشود که نمیتواند قاطعیتی که باید در مدیریت داشته باشد تا کاراته را به سمت جلو پیش برد.
نبود ثبات مدیریتی در فدراسیون
او همچنین به نبود ثبات در مدیریت فدراسیون کاراته اشاره کرد و افزود: عدم ثبات مدیریتی یکی از دلایل اصلی ضعف کاراته در کشور است. تغییرات مکرر در راس فدراسیون باعث میشود که برنامههای بلندمدت و مؤثر به درستی اجرا نشود.
سرمربی سابق تیمهای ملی اضافه کرد: یکی از دلایل درجا زدن ما همین مسائل است، تازه اینها در بعد داخلی است. الان در سطح بینالمللی ما بهخاطر همین عدم مدیریت و ثبات جایگاههای خودمان را از دست دادیم. انشاءالله امیدوارم با حرکتی که الان شروع شده بتوانیم کاراته را به سمت پیشرفت سوق بدهیم.
او افزود: برای مثال یک کار خوبی که آقای طباطبایی رئیس قبلی فدراسیون انجام داده بود این بود بعد از کلی آزمونوخطا یک آدم بزرگی مثل پروفسور نکو خصلت را رئیس سازمان تیمهای ملی گذاشته بود و با آمدن ایشان به ردههای پایه و به نوجوانان و جوانان بها داده شد؛ اما متأسفانه با رفتن آقای طباطبایی ایشان هم استعفا داد. ما از اینگونه آدمهای بزرگ در ورزش زیاد داریم؛ اما متأسفانه تداوم نداشته است.
امیدواری به آینده کاراته کرمان
علی عسگری با بیان اینکه به کاراته کرمان خیلی امیدوار هستم افزود: اوضاع کاراته کرمان بهخاطر همان رعایت سلسلهمراتب خوشبینانه است. کرمان فراسبکی به کاراته نگاه میکند و این باعث شده که کرمان روبهجلو حرکت کند. توجهی هم به بالادست ندارد که چه درگیریهایی با هم دارند کار خودشان را میکنند.
سرمربی سابق تیمهای ملی در مورد لیگهای برگزار شده گفت: یک زمانی است شما مسابقات لیگ را برگزار میکنید هدفتان پیشرفت کاراته است؛ اما الان متأسفانه لیگهایی که برگزار میشود بیشتر دیدگاه مالی دارد. برگزاری لیگ باید یک سری اهدافی را دنبال کند. در صحبت خیلی قشنگ صحبت میکنند؛ اما در عمل نه کاری انجام نمیشود. ورزشکاران کرمانی چه در بخش پسران و چه در بخش دختران عملکرد خوبی دارند و کرمان را یکی از قطبهای کاراته در آینده میدانیم؛ چون خیلی خوب تلاش میکنند.