از خود، راضی بمانید

منتشر شده در صفحه | شماره

از خود، راضی بمانید

فاطمه محمد صالحی: راضی بودن از خود همیشه منفی نیست و اگر افراد خود را اصلا قبول نداشته باشند و فقط ضعف‌های خود را ببینند، درست مثل افراط در رضایت از خود، مانع پیشرفت آنها می‌شود.
تمرين‌هاي حفظ رضايت مثبت از خود را براي پيشرفت به ذهن بسپاريد:
*بلندپروازي‌هاي سياه وسفيد
همه روزها، نمره‌ها، اتفاق‌ها و…سياه يا سفيد نيستند. وقتي وضعيت موجودتان را سياه بدانيد و هيچ كدام از نقطه قوت‌ها و خوبي‌هاي شرايطتان را با ارزش ندانيد كم‌كم ‌رؤياپردازي‌ها به سراغتان مي‌آيد و براي خودتان هدف‌هاي بلندپروازانه غير واقعي مي‌خواهيد. فرق يك آرزوي غيرواقعي با هدفي كه مي‌تواند به شما قدرت حركت و تلاش بدهد اين است كه لازمه تعيين هدف، اطلاع داشتن از شرايط حال و تعيين يك هدف مرتبط با توانايي است. براي اينكه از فوايد رضايت از خودي كه تواضع هم به همراه دارد بهره ببريد؛ هدف داشته باشيد و با يك برنامه‌ريزي قدم‌هاي زمانبندي شده رسيدن به آن را تعيين كنيد. اغلب بي‌اعتمادي‌ها به‌خود از همين هدف‌هاي غيرواقعي كه روي هم انباشته مي‌شود شروع مي‌شوند.
*حال را دست‌كم نگيريد
مطمئن باشيد هيچ‌كس از همه گذشته خود راضي نيست و گاهي حتي موفق‌ترين آدم‌ها هم حسرت گذشته خود را مي‌خورند. اگر به‌طور وسواسي و نااميدكننده‌اي در گذشته خود دائم سير كنيد از حال غافل مي‌شويد و كساني كه به فكر ساختن امروز زندگي خود نيستند دوباره كاري و عدم‌رضايت از خود را تجربه خواهند كرد. آدم‌هايي كه در حد تعادل از خود راضي‌اند، شادتر و دوست‌داشتني‌ترند. براي تجربه حس رضايت از خود تمرين كنيد تا 1- تجربه‌هاي تلخ گذشته‌ را در حد يك تجربه و جلوگيري از اشتباه دوباره به‌خاطر داشته باشيد و نه بيشتر. 2- به‌خودتان اجازه استفاده از كلماتي مانند بدشانس، به درد نخور و…را ندهيد و از جملات زيبا مانند به‌خودم افتخار مي‌كنم دائم استفاده كنيد.
*با انصاف باشيد
ويژگي خوب رضايت از خود اگر از افراط و تفريط در امان بماند افراد را از نياز به تأييد و موردپسند، ديگران بودن نجات مي‌دهد. اين ويژگي مفيد اغلب وقتي كه شما در مورد خودتان قاضي بي‌انصاف شويد يا معلم سختگيري باشيد به خطر مي‌افتد. فكر كنيد كه غذاي جديدتان آنطور كه دوست داشته‌ايد، نشده، اينطور وقت‌ها مي‌شود گفت چون هيچي بلد نيستم، به درد اين كار نمي‌خورم و…اما اين نوع نگاه كردن و نمره‌دادن به نتيجه تلاش‌تان، هم رضايت از خود و اعتماد به نفستان را نابود مي‌كند و هم پيشرفت آينده‌تان را سخت مي‌كند.بهتر است به ياد تلاش‌هايتان هم باشيد و به آن نمره دهيد. مثلا بگوييد: «اين بار چقدر بيشتر همت كردم؛ خوشم اومد».
*با خودتان كنار بياييد
موفق شدن، انرژي مي‌خواهد و اگر دائم در حال تلاش براي تغيير شرايط غيرقابل تغيير خودتان باشيد انرژي كم مي‌آوريد. رضايت از خود با وجود درگيري‌هاي فكري قديمي و كارهاي به زمين مانده جور نيست؛ اين بار تلاش كنيد تا به‌خاطر خودتان هم كه شده شرايط خانوادگي، فرهنگ شهر و… را درست بشناسيد تا از آن به بعد فرصت زندگي بهتر را پيدا كنيد. مي‌توانيد وقتي تنهاييد با خودتان حرف‌هاي منطقي بزنيد تا ذهن و قلبتان مثلا كوتاهي قدتان را باور كند. مقايسه، سم خطرناك رضايت از خود است از آن فرار كنيد.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 116
  • دیروز: 275
  • هفته: 1,024
  • ماه: 4,401
  • سال: 57,874