عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
کمبود پزشک در مناطق محروم محسوس است
عضو کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت:در کشورهای پیشرفته به ازای هر ۱۰هزار نفر، ۲۵ پزشک وجود دارد اما در کشور ما در خوشبینانه ترین وضعیت، این رقم ۱۲ است.
دکتر محمدمهدی زاهدی درباره کمبود پزشک در کشور و طرح شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت پذیرش رشته پزشکی،گفت:در کشور کمبود پزشک اعم از عمومی و متخصص زیاد احساس میشود و شاهد تراکم پزشک در برخی از شهرها و کلان شهرهای کشور هستیم.
او از مشهود بودن کمبود شدید پزشک در مناطق محروم سخن گفت و افزود:این تهدید جدی برای سلامت مردم است زیرا ساکنین مناطق محروم و شهرهای کوچک برای درمان حتما باید به شهرهای بزرگ سفر کنند که هزینههای سفر به هزینههای درمانشان اضافه میشود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در بخش عمومی و تخصص را اجتناب ناپذیر دانست و پیشنهاد کرد:وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی براساس سرانه استاندارد کشورهای مشابه ایران،نسبت به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو اقدام کند و به موازات آن نیز لازم است که نظام توزیع پزشک در این وزارتخانه اصلاح شود و اولویت را به مناطقی که با کمبود پزشک روبرو هستند، دهد.
او افزود:همچنین باید طبق قانون ۳۰ درصدی که به تربیت پزشک در مناطق محروم اختصاص داده شده،عمل کند که متاسفانه تاکنون حدود ۷درصد آن اعمال شده است و سوال اینجاست چرا وزارت بهداشت این مصوبه را به صورت کامل اجرا نکرده است؟
زاهدی بر لزوم بومیگزینی استانی نیز تاکیدکرد و گفت:با اقدامات ذکر شده میتوانیم در ۶سال آینده نیازهای مناطق محروم در زمینه کمبود پزشک را برطرف کنیم.انتظار داریم شورای انقلاب فرهنگی حتما این موضوع را به صورت جدی دنبال کند در غیر اینصورت در دهههای آینده کشور با مشکل اساسی در این رابطه روبرو خواهد شد.
او خطاب به وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت:سالهاست نظام ارجاع مطرح شده اما هنوز وزارت بهداشت نتوانسته اقدامی در این زمینه انجام دهد لذا توصیه می کنیم نظام ارجاع را با صلابت و قدرت اجرایی کند.