۲ تا ۳ هفته برای جلوگیری از پیک اومیکرون وقت داریم

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1135

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا

۲ تا ۳ هفته برای جلوگیری از پیک اومیکرون وقت داریم

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: تاکید ما بر واکسیناسیون در سنین ۷ تا ۱۱ است، چرا که اومیکرون بیشتر در سنین پایین دیده شده است و اگر در این سنین انتشار پیدا کند می‌تواند کانونی برای به وجود آمدن پیک بیماری در جامعه باشد.

«حمیدرضا جماعتی» دبیر کمیته علمی کشوری کرونا در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در ارتباط با علایم سویه اومیکرون گفت: بنابر آنچه در آفریقای جنوبی گزارش شده، این سویه بیش‌تر در افراد جوان یا افراد بالای ۶۰ سال دیده شده است. حدود ۵۳ نوع جهش در ویروس مشاهده شده است و بیشترین جهش درمورد قشر ویروس یا همان اسپایک پروتئین آن  است و بیشترین قسمتی که واکسن‌ها برآن متمرکز شدند، همین قسمت از ویروس بود. مطالعات نشان داده است که اومیکرون سرایت‌زایی تقریبا سه برابر نسبت به ویروس دلتا دارد. بنابراین با توجه به سرایت‌پذیری بسیار بالای آن اگر اقدامات بهداشتی انجام نشود، می‌تواند به سرعت منتشر شود و به همین دلیل اقدامات پیشگیرانه باید انجام شود.

او با تاکید بر رعایت دقیق و شدید پروتکل‌های بهداشتی گفت: از طرفی ادامه واکسیناسیون ضروری است و افرادی که یک دوز واکسن زده اند، دوز دوم و افرادی که دو دوز زده‌اند، حتما دوز یادآور یا بوستر را استفاده کنند. 

جماعتی گفت: تاکید ما بر واکسیناسیون در سنین پایین یعنی سن ۷ تا ۱۱ است. باتوجه به اینکه اومیکرون بیشتر در سنین پایین دیده شده است و اگر در این سنین انتشار پیدا کند می‌تواند کانونی برای به وجود آمدن پیک بیماری در جامعه باشد، بر واکسیناسیون در سنین پایین هم تاکید داریم که انشالله مصوب و انجام شود. 

او در پاسخ به این سوال که آیا مستندات کافی برای واکسیناسیون سنین کمتر از ۱۲ سال وجود دارد، گفت: در چین واکسیناسیون سنین سه سال به بالا در حال انجام است. در آمریکا هم چند هفته است که تایید شده در سنین پنج سال به بالا واکسیناسیون انجام شود و در اروپا نیز به همین صورت بود و در امارات نیز در سنین سه سال به بالا واکسیناسیون انجام شده است. بنابراین اطلاعات کافی در دسترس است. ما منتظر مصوبه ستاد ملی کرونا هستیم که در سنین پایین هم واکسیناسیون انجام شود. 

او در پاسخ به این سوال که چه پلتفرمی در این گروه سنی می‌تواند ایمنی بیشتری داشته باشد، گفت: درمورد واکسن قانون و شعار این است که بهترین واکسن، در دسترس‌ترین آن‌هاست. برخی واکسن‌های داخلی از واکسن‌های خارجی که مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفتند، از کارایی بهتری برخوردار بودند. بنابراین اگر سازمان غذا و دارو واکسنی را در سبد واکسیناسیون برای سنی خاصی قرار دهد، مطمئن باشید مطالعات به اندازه کافی روی آن‌ها صورت گرفته است و کمیته ملی واکسن نیز با دیدن مدارک و مستندات آن را وارد چرخه واکسیناسیون کشور می‌کند. 

جماعتی در ارتباط با گزارش‌ها از خفیف و کم علامت بودن سویه اومیکرون و دشواری تشخیص آن گفت: هنوز برای این قضاوت زود است و باید برای انتشار نتایج دقیق‌تر در هفته‌های آینده منتظر باشیم. به ویژه با توجه به شناسایی یک مورد اومیکرون در کشور، باید ببینیم رفتار ویروس به چه صورت است و هنوز اطلاعات کافی در مورد رفتار و شدت ویروس و میزان بستری ناشی از آن وجود ندارد. 

وی گفت: با توجه به زمان دوبرابر شدن تکثیر ویروس اومیکرون که در حدود سه روز گزارش شده است و این زمان بسیار از دلتا بیشتر است، شاید حدود دو تا سه هفته وقت داریم و اگر در این مدت اقدامات پیشگیری را انجام دهیم می‌توانیم تا حدود زیادی از پیک اومیکرون جلوگیری کنیم، اما اگر در انجام اقدامات پیشگیرانه یعنی رعایت پروتکل‌ها، قرنطینه جدی اماکن، مدارس و دانشگاه‌ها موفق نباشیم و درصورت‌عدم اشتیاق مردم برای کامل کردن واکسیناسیون در چند هفته آینده، ممکن است که با پیک جدیدی از اومیکرون در کشور مواجه باشیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 70
  • دیروز: 263
  • هفته: 2,727
  • ماه: 10,496
  • سال: 78,301