مسئول واحد پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی کرمان: ۱۶۰۰ نفر در استان کرمان کارت اهدا عضو دریافت کرده‌اند

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1233

مسئول واحد پیوند اعضاء دانشگاه علوم پزشکی کرمان: ۱۶۰۰ نفر در استان کرمان کارت اهدا عضو دریافت کرده‌اند

جعفری گفت: تاکنون بالغ بر۱۶۰۰ نفر در سامانه و به‌صورت حضوری مراجعه و کارت اهدا عضو برایشان صادر شده است و خیلی از افراد از طریق انجمن اهدا عضو ایرانیان تقاضای صدور کارت کردند. رضا جعفری مسئول واحد پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتگو با خبرنگار راه آرمان گفت: خداوند در سوره مائده آیه ۳۲ می فرماید که و هر که نفسی را حیات بخشد، مانند آن است که همه مردم را حیات بخشیده است. جعفری با اشاره به اینکه هرکس در هر سنی می تواند اهدا کننده عضو و یا نسج باشد ادامه داد:اهدا کنندگان عضو به جز یکی از کلیه ها که بصورت زنده می توانند یکی از کلیه را جهت پیوند کلیه زنده به زنده اهدا کنند معمولا افرادی هستند که دچار مرگ مغزی شده اند و مرگ مغزی توسط (پنج گروه پزشکی متخصص بیهوشی، متخصص مغز و اعصاب، جراح مغز و اعصاب، متخصص داخلی و پزشکی قانونی) که عضو گروه پیوند نیستند تایید می شود و در صورت تایید مرگ مغزی و رضایت متوفی در زمان حیات یا رضایت بستگان درجه یک وی انجام می‌گیرد.

مسئول واحد پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی  تصریح کرد: برای اهدا عضو می توان با در دست داشتن کپی کارت ملی و یا مدرک شناسایی معتبر به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان اداره پیوند اعضا مراجعه و نسبت به ثبت نام و صدور کارت اهدا عضو اقدام کنند. یا با مراجعه به سایت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمان به آدرس VCT.KMU.AC.IR ویا با مراجعه به سایت  انجمن اهدای عضو ایرانیان به آدرس ehdacenter.ir مراجعه و جهت اهدا عضو ثبت نام کنند.

وی توضیح داد: خوشبختانه با فرهنگ سازی که با انجام مصاحبه نصب بیلبورد و …دانشگاه علوم پزشکی و همچنین اقدامات خوب رسانه ملی در این امر و  همچنین بینش خوب مردم و همشهریان عزیز دیار کریمان تاکنون هر ماه بیش از ده الی بیست نفر فرم ثبت نام اهدا عضو را پر نموده کارت اهدا عضو را دریافت تقاضا کردند. جعفری اذعان کرد: نکته قابل توجه اینکه فرد با گرفتن کارت اهدا عضو نیت قلبی خود را به اعضای خانواده خود اعلام می کند، ولی با توجه به قوانین جمهوری اسلامی ایران فرد بالغ با دریافت کارت نمی تواند اهدای عضو نماید بلکه در صورت مرگ مغزی افراد درجه یک خانواده می بایستی رضایت کتبی خود را نسبت به اهدا اعضای نزدیکان خود اعلام کند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت پیوند اعضاء در دانشگاه علوم پزشکی کرمان از سال ۱۳۸۳ با افتتاح بخش پیوند کلیه در مرکز آموزشی درمانی افضلی پور کرمان شروع شد، گفت: تاکنون (پایان فروردین ماه ۱۴۰۱) ۸۸۹ مورد پیوند کلیه زنده به زنده انجام شده است  ولی در بحث اهداء عضو و پیوند از مرگ مغزی از سال ۱۳۸۵ فعالیت در کرمان آغاز شد و تاکنون تعداد ۲۶۶ مورد بیمار مرگ مغزی اهدا عضو نموده در مجموع ۳۱۵ مورد پیوند کلیه (از بیمار مرگ مغزی) و مجموعا ۱۲۰۴ مورد پیوند کلیه در کرمان انجام شده است و ۷۱ مورد پیوند کبد در کرمان  انجام شده و ۷۸ مورد کبد به دلیل عدم وجود گیرنده جهت پیوند به شیراز ارسال گشته است.

جعفری با بیان اینکه  اهدا قلب از بیمار مرگ مغزی پس از انجام  اقدامات پاراکلینیکی و اکو قلب و مشاوره با متخصصین پیوند قلب در تهران و هماهنگی های وزارت بهداشت و درمان و مناسب بودن قلب فرد دهنده، گیرنده قلب در تهران مشخص و آماده پیوند می گردد ادامه داد: لذا تیم جراحی قلب جهت برداشت قلب با هواپیما به کرمان عزیمت کرده پس از برداشت سریعا قلب به تهران جهت پیوند برده می شود.

وی توضیح داد: در کرمان پیوند مغز استخوان از سال ۱۳۸۸ آغاز و تاکنون ۳۸۷ مورد انجام و پیوند قرنیه از سال ۱۳۸۷ آغاز و تاکنون ۷۴۲ مورد انجام شده است و عمل کاشت حلزون هم از سال ۱۳۹۵ در بیمارستان شفا آغاز و تاکنون ۳۱۰ مورد عمل کاشت حلزون انجام گرفته است.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی کرمان در بین دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور جزو دانشگاه‌های برتر در زمینه پیوند اعضا بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 85
  • دیروز: 318
  • هفته: 6,015
  • ماه: 9,756
  • سال: 65,866