امنیت غذایی و ثبات اجتماعی

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1343

امنیت غذایی و ثبات اجتماعی

یادداشت / محمد امامی

بی‌ثباتی و ناآرامی در هر کشوری بر سیستم غذایی آن کشور تاثیرگذار است. وقتی یک کشور دچار بی‌ثباتی، ناآرامی، تروریسم و خشونت شد، تولید و توزیع مواد غذایی با چالش مواجه می‌‌شود. وقتی فرآیند تولید غذا با اخلال مواجه شد از یک سو بعد فراهمی امنیت غذایی تضعیف و از سوی دیگر وابستگی به خارج از مرزها تشدید می‌‌شود. سیر تحولات مفهومی امنیت غذایی در قرن جاری میلادی، علاوه بر فراهمی، دسترسی و مصرف و سلامت غذا، بر مفهوم ثبات و پایداری تاکید دارد.

نگاه امروزی به امنیت غذایی مبتنی بر تفکر سیستمی است که روشی است برای درک پیچیدگی جهان از طریق نگاه کردن به آن در قالب کلیات و روابط، نه با تقسیم آن به اجزای آن. در این نگاه سیستم به عنوان مجموعه‌ای از اجزای مرتبط که در کلیّت خویش برای ایفای وظیفه‌ای مشخّص در کنش متقابل و هماهنگ با محیط است نگاه می‌شود. با چنین نگاهی در طی پنجاه سال تغییر و تحول در مفهوم امنیت غذایی، تعریف امروزی شکل گرفته که مبتنی بر چهار بعدی است که پیشتر اشاره شد.

در این نگاه ثبات و پایداری در امنیت غذایی در تحقق سه بعد دیگر آن است در ارتباط با هم و در طول زمان. یکی از شاخص‌های مهم در ارزیابی ثبات و پایداری امنیت غذایی، شاخص ثبات سیاسی و عدم ترویج خشونت و تروریسم است. این شاخص نشان‌دهنده عدم خشونت و وجود آرامش در یک جامعه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 1
  • امروز: 117
  • دیروز: 275
  • هفته: 1,025
  • ماه: 4,402
  • سال: 57,875