سرپرست سازمان مدیریت استان اعلام کرد. بیکاریِ زنان استان کرمان بیش از میانگین کشور
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: براساس پایش امنیت سرمایه گذاری، استان کرمان در شاخص ملی امنیت سرمایه گذاری رتبه چهارم کشوری را دارد.
محمدرضا وحیدی در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان کرمان با اشاره به پایش امنیت سرمایه گذاری در بهار سال جاری به بررسی نقاط قوت و ضعف آن پرداخت و افزود: براساس نماگر عملکرد دولت، استان کرمان رتبه یازدهم را دارد و همچنین در ثبات اقتصاد کلان کرمان در جایگاه ۱۸ و رتبه هفتم در تعریف و تضمین حقوق مالکیت و هزینه کرد را دارد.
او ادامه داد: جایگاه استان کرمان در فرهنگ وفای به عهد و صداقت اول و در ثبات و پیش بینی مقررات اجرایی، دهم است. همچنین در شاخص نماگر شفافیت و سلامت اداری رتبه ۱۵ و در مصونیت جان و مال، رتبه سوم را دریافت کرده است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در ادامه به تحلیل وضعیت بازار کار استان نیز پرداخت و گفت: برآورد جمعیتی استان کرمان سه میلیون ۴۱۳ هزار نفر است که ۹۸۸ هزار نفر آنها جزء جمعیت فعال و تقریبا ۹۰۷ نفر شاغل و حدود ۸۱ هزار نفر بیکار هستند.
او با اشاره به رتبه ۱۴کرمان در نرخ بیکاری و در ادامه با مقایسه نرخ مشارکت استان ادر سال جاری و گذشته عنوان کرد: نرخ مشارکت پاییز امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته و نرخ بیکاری استان نیز در این مدت از ۱۱.۳ به ۸.۲ درصد رسیده است.
وحیدی بیان کرد: نرخ مشارکت مردان کرمان و میانگین کشور تقریبا یکسان است و نرخ مشارکت زنان نسبت به میانگین کشوری پایین است و کرمان در زمینه نرخ مشارکت در جایگاه ۲۱ کشور قرار دارد.
او ادامه داد: نرخ بیکاری بازار کار مردان استان کرمان ۴.۸ درصد و این درحالی است که میانگین کشوری حدود هفت درصد است لذا وضعیت بیکاری مردان کرمان نسبت به کشور بهتر است اما نرخ بیکاری بازار کار زنان کشور ۱۱.۴ درصد و در کرمان ۲۷.۳ است.
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان رتبه این استان در نرخ بیکاری جوانان ۱۸-۳۵ سال را ۲۶ اعلام و تصریح کرد: ۴۰ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی، ۲۲.۵ درصد در حوزه صنعت و ۳۸.۴ درصد در بخش خدمات است.
او در ادامه سخنانش با اشاره به تعهد اشتغال استان کرمان گفت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان به عنوان ناظر نهایی تحقق تعهد اشتغال بوده که در سال ۱۴۰۰، طرح اشتغال روستایی گزارش شده و ایجاد ۴۳ هزار شغل در سامانه رصد ثبت شده بود که براساس نظارت ما ۱۲ درصد آنها بیمه شده بودند و تقریبا ۲۵ درصد آنها شاغل شده بودند و طبق اعلام مرکز آمار ۲۱ هزار شغل ایجاد شده بود. بنابراین باتوجه به بررسیهای میدانی آمار اشتغال مقداری ریزش دارد.