از کارآفرینان برتر استان کرمان تجلیل شد

منتشر شده در صفحه | شماره

با برگزاری دهمین جشنواره امتنان از کارآفرینان برتر؛
از کارآفرینان برتر استان کرمان تجلیل شد

همزمان با هفته کارآفرین، در مراسمی از کارآفرینان برتر استان کرمان تجلیل شد. رضا اسماعیلی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان، مهندس فتوت سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار کرمان، فرماندار کرمان و برخی مسئولان استان و جمعی از کارآفرینان در آئین تجلیل از کارآفرینان برتر استان کرمان حضور داشتند.
کارآفرینان با فعالیت اقتصادی راهی برای عبور از بحران و رکود اقتصادی باز کردند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان گفت: طرح مثلث توسعه اقتصادی، تحول اقتصادی بزرگی را در این استان به وجود آورده است. رضا اسماعیلی پور در آئین تجلیل از کارآفرینان برتر استان کرمان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان افزود: کارآفرینان با فعالیت اقتصادی و تولید، راهی برای عبور از بحران و رکود اقتصادی باز کردند. وی تصریح کرد: این همان اقدامی است که استاندار کرمان در طرح مثلث توسعه اقتصادی این استان در صدد آن است. وی با بیان اینکه طبق آمار 700 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در مثلث توسعه استان کرمان امضاء شده است ادامه داد: 12 درصد از این طرح ها عملیاتی و تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسند.
وی اظهار داشت: یکی از هتل داران می گفت تا پایان سال 96 کلیه اقامتگاه های استان کرمان که می توانند پذیرای توریسم و مسافر خارجی باشند پر شده است که جای افتخار است. ما توانسته ایم با همکاری کارآفرینان کاری انجام دهیم که رونق اقتصادی در استان کرمان رخ دهد. اسماعیلی اضافه کرد: تاکید مقام معظم رهبری بر اقتصاد مقاومتی و مردمی که بتواند با اقتصاد درون زا مشکلات مملکت را حل کند، ما با عمل موفق شدیم اقتصاد مقاومتی را در استان کرمان به منصه ظهور برسانیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان اظهار کرد: 70 درصد جمعیت فعال کرمان در سن کار هستند یعنی از 15 تا 60 سال سن دارند و هرکدام می توانند به یکی از فعالان اقتصادی این استان تبدیل شوند.
وی ادامه داد: کارآفرینان، خطر پذیری را پذیرفتند و با شناسایی فرصت ها و نوآوری، فعالیت اقتصادی را آغاز کردند. اسماعیلی تصریح کرد: در زمانی که کشور در رکود اقتصادی و همسایگان ایران در ناامنی به سر می برند، کارآفرینان و فعالان اقتصادی با تلاش در حوزه اقتصاد، علاوه بر اینکه تعطیلی در کار خود نداشتند، بلکه فعالیت اقتصادی را توسعه دادند.
وی با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی استان کرمان، پایین ترین نرخ در کشور است تصریح کرد: این نرخ را می توان با تشویق مردم به فعالیت در عرصه های اقتصادی و کارآفرینی، افزایش دهیم. وی ادامه داد: افزایش نرخ مشارکت، موجب بالارفتن درآمد سرانه خانوار و افزایش رفاه اجتماعی می شود که می تواند اتقاقات خوبی را در استان کرمان شامل شود.
وی همچنین به مراحل انتخاب کارآفرینان برتر استان کرمان نیز اشاره کرد و گفت: با اعلام فراخوان عمومی یک هزار و 188 نفر در سامانه ثبت نام کردند که از این تعداد 381 واجد شرایط به مرحله داروی رسیدند. اسماعیلی پور ادامه داد: 80 طرح صنعت، 71 طرح کشاورزی و 23 طرح خدمات در بین طرح های ارائه شده بود و 16 طرح با رای داوران به مرحله بازدید نهایی رسیدند. وی بیان کرد: بعد از بررسی میدانی و بازدید توسط تیم داوری، 10 طرح کارآفرین برتر شامل سه طرح در بخش صنعت، سه طرح در بخش خدمات، سه طرح در بخش کشاورزی و یک طرح در بخش خدمات در استان کرمان برگزیده شد که از این طرح ها سه طرح برای شرکت در انتخاب کارآفرینان برتر کشوری ارسال می شود. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان در پایان گفت: امیدواریم جدای از این بحث تجلیل، یک فرهنگ در بین مردم، خانواده ها و دانشجویان ایجاد شود که ما فرهنگ کارآفرینی را تجلیل دهیم.
زمینه کارآفرینی در همه بخش های استان وجود دارد
محمدرضا فتوت هم در آئین تجلیل از کارآفرینان برتر استان کرمان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان افزود: زمینه کارآفرینی در همه بخش های این استان، وجود دارد. سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای استاندار کرمان گفت: کارآفرینان پرتلاش این استان، می توانند در رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال، دولت و جامعه را یاری کنند.
وی ادامه داد: اشتغالزایی، دغدغه و اولویت برنامه های کلان کشور است و با کارآفرینی، رابطه مستقیم دارد. وی اضافه کرد: برگزاری مراسم تجلیل از کارآفرینان به منظور تقدیر و تشکر از همه کارآفرینان در سراسر استان است و برگزاری چنین مراسم هایی سخت است. ما در همه بخش ها در استان زمینه کاری داریم. صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری. بخش گردشگری بخش مهمی است و استان در این بخش زمینه کار بیشتری دارد.
فتوت اظهار داشت: ما در شرایط خاصی هستیم و امکانات ما در این شرایط ایجاب می کند که تلاش بیشتری شود. وی به اعمال تحریم ها اشاره و تصریح کرد: کارآفرینان در کنار دولت، می توانند در ایجاد فعالیت های اقتصادی و اشتغال، کمک کنند.
ما هم به عنوان مسئولان دولتی افتخار این را داریم که خدمتگزار کارآفرینان باشیم. وی با بیان اینکه دیدگاه استاندار کرمان، توسعه اقتصادی با اولویت بخش های اقتصادی است ادامه داد: عزم و همت مسئولان در راستای کارآفرینی، ایجاد اشتغال، رونق اقتصادی و توسعه استان است که با تمام توان، تلاش می کنند.
فتوت اضافه کرد: اما در برخی اوقات و در شرایط خاص، باید دست به دست هم بدهیم و با سعه صدر و تحمل شرایط از این مرحله عبور کنیم. وی به نتیجه رسیدن سیاست های خارجی و موضوع برجام اشاره کرد و گفت: امیدواریم، دریچه هایی که باز شده، با همفکری، همکاری و تلاش همه، گامی استوار در راستای توسعه و رونق اقتصادی کشور و استان کرمان باشد.
فتوت با اشاره به ایده های استاندار کرمان در زمینه اشتغالزایی اظهار کرد: اعتقاد علیرضا رزم حسینی و مسئولان اقتصادی کرمان بر این است که به کمک کارآفرینان در کارهای جزئی و کلان می توانیم، مشکل بیکاری را در این استان بر طرف کنیم. چه در کارهای جزئی و چه در کارهای کلان. در همه بخش ها استان با پتانسیلی داریم. اگر برنامه ریزی های خوبی داشته باشیم قطعا می توانیم پیشرفت کنیم. وی تصریح کرد: یکی از اسناد مهم در تدوین برنامه ششم با اسناد بالادستی، دستور العمل های اقتصاد مقاومتی است. با توجه به شرایط داخلی مملکت، خودباوری و روی پای خود ایستادن محور کار است. به همین دلیل باید بحث کارآفرینی را در برنامه ششم لحاظ کنیم. وی به ایده استاندار کرمان مبنی بر شناسایی یک هزار کارآفرین در استان کرمان اشاره کرد و افزود: استفاده از نقطه نظرات کارآفرینان، کمک خوبی به ایجاد اشتغال در استان کرمان می کند. وی افزود: جزئیات این طرح در آینده نزدیک به اطلاع عموم خواهد رسید.
روی این موضوع اگر کارآفرینان بتوانند به ما کمک کنند و رابط های خوبی بین دولت و مردمی که نیاز به شغل دارند، باشند می توانیم در این جهت گام برداریم. دستگاه های اقتصادی استان زمینه های خوبی دارند. این امیدی که در کارآفرینان هست را به قشرهای دیگر هم باید گسترش دهیم. باید فرهنگی را باب کنیم که مردم به دنبال شغل دولتی نباشند. فتوت در پایان گفت: به اعتقاد من همه کارآفرینان برتر هستند. بنده به سهم خودم دست همه کارآفرینان استان را می بوسم و مطمئن باشند که ما در کنار آن ها هستیم.
کارآفرینی در کشاورزی هم وجود دارد و فقط مختص صنعت نیست
رئیس خانه کشاورز استان کرمان هم در آیین تجلیل از کارآفرینان برتر استان کرمان گفت: ما در بحث محصولات رتبه خوبی در کشور داریم. در بحث گیاهان دارویی هم وضعیت خوبی داریم. نیک فر افزود: متاسفانه با این همه محصولاتی که برای سلامتی مفید هستند وضعیت گوارشی مردم کرمان سه برابر دیگر استان ها بیمار است. کسی که مشکل گوارشی دارد از زندگی لذت نمی برد. وی اضافه کرد: در بحث کارآفرینی کرمان پتانسیل بالایی دارد. کشاورزی با صنعت فرق می کند. کشاورزی پتانسل بالایی دارد و از مسئولان می خواهیم که به کشاورزی کمک شود. رئیس خانه کشاورز کرمان در پایان گفت: کارآفرینی فقط در بخش صنعت نیست و در کشاورزی هم این بحث وجود دارد.
باید نگرش مان نسبت به کارآفرینی عوض شود
عضو گروه داوری دهمین جشنواره امتنان از کارآفرینان برتر استان کرمان هم در این آیین گفت: براساس شاخص هایی که اعلام شده بود، در بخش های مختلف امتیازاتی داده شد. شاخص هایی از جلمه شاخص های اقتصاد مقاومتی، میزان اشتغال آفرینی، نوآوری، ریسک پذیری، گردش مالی و نقش آفرینی در رونق اقتصادی استان و شاخص های اجتماعی مد نظر بود.
وی افزود: هر کارآفرینی که حداقل امتیاز ممکن را از این شاخص ها می آورد، به مرحله بعد راه پیدا می کرد. رئیس اداره امور صنعتی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان اظهار کرد: در نهایت 10 طرح انتخاب شدند و مرد تجلیل قرار می گیرند. سه طرح از این 10 طرح نهایی به جشنواره کشوری فرستاده می شوند. وی ادامه داد: در اینجا کار داوران استانی به اتمام می رسد اما کار نهایی تمام نشده است. از وزارتخانه هم تیمی اعزام می شوند و آن ها هم میدانی بازدید می کنند. امیدواریم از این سه طرح حداقل یکی در کشور هم مورد تجلیل قرار گیرد. وی در پایان گفت: همه کارآفرینان مورد احترام هستند ولی براساس شاخص های موردنظر این 10 کارآفرین انتخاب شدند.
اگر قرار هست کارآفرینی مورد حمایت قرار گیرد باید نگاه و نگرشمان را عوش کنیم. در دنیایی که کارآفرین می خواهد مورد حمایت قرار گیرد همانند کودکی که متولد شده از آن محافظت می شود تا آرام آرام روی پای خود بایستد. اگر صاحب ایده ای وجود دارد، همه ما باید بهش توجه کنیم. در بسیاری از اوقاات ما یادمان می رود که یک صاحب ایده تازه کار است. ما اگر می خواهیم کارآفرینان رشد کنند باید نگاه حمایتی مان را بیشتر کنیم.
در این مراسم دو کارآفرین برتر هم صحبت کردند. محمد علی نژاد محمودی کارآفرین برتر بخش صنعت گفت: باید دلت برای کرمان بتپد تا تجربه 35 ساله کارت را عاشقانه وسط بگذاری تا برای شهر و دیارت کاری کنی. می توانید سرمایه ات را بیفزایی و گذرت به هیچ اداره ای نیفتد و به هفت خان کاغذبازی نیفتی. گاهی از آنچه برخلاف ادعاهای مسئولین می بینی دلگیر می شوی اما عشق به کرمان جاذبه خاصی دارد. گفتنی است وی که سال گذشته نیز به عنوان کارافرین برتر کشوری مورد تجلیل قرار گرفته بود گفت که در اقدامی نوآورانه، از مواد باطله، سرباره ها و غبار خروجی کارخانه های معدنی استان کرمان، مواد معدنی باقیمانده را استخراج می کند. وی تاکنون از این طریق برای 180 نفر شغل مستقیم و پایدار ایجاد کرده است. حمیدرضا ایرانمنش هم دیگر کارافرین برتری است که در رفسنجان واحد تولید قطعات برقی و الکترونیکی خودرو ایجاد کرده است.
وی از سال گذشته تولید موتورسیکلتهای برقی را آغاز کرد و توانست سفارش عمده ای را از شهرداری تهران به دست اورد و به مدد آن تولید خود را کاملا داخلی کرده است. وی تاکنون برای 700 نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است.
گفتنی است مسعود نخعی مدیر اجتماعی و فرهنگی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان ریاست رئیس کمیته اجرایی استانی دهمین جشنواره امتنان از کارآفرینان برتر را برعهده داشت. در پایان این مراسم از ده کارآفرین برتر استان تجلیل شد.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 112
  • دیروز: 275
  • هفته: 1,020
  • ماه: 4,397
  • سال: 57,870