هر ٦ ثانیه یک دیابتی جان می‌دهد

منتشر شده در صفحه | شماره

هر ٦ ثانیه
یک دیابتی جان می‌دهد
شهروند- همایش بین‌المللی راهبری دیابت دیروز با حضور حسن‌هاشمی وزیر بهداشت و وزرای بهداشت کشورهای بولیوی، افغانستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ارمنستان، روسیه در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد.
حسن‌ هاشمی در این همایش گفت: ٧٠‌درصد مرگ‌ومیرها در دنیا به علت بیماری‌های غیرواگیر مانند چاقی، بی‌تحرکی، مصرف سیگار و عادت‌های نادرست غذایی رخ می‌دهد. او با بیان این‌که شهرنشینی و تغییر الگوی زندگی موجب افزایش بیماری‌های غیرواگیر شده است، گفت: چهارگروه اصلی بیماری‌های غیرواگیر شامل قلبی و عروقی با ٥‌میلیون مرگ، سرطان با ٣‌میلیون مرگ، تنفسی با ٤‌میلیون مرگ و دیابت با ٥‌میلیون مرگ می‌شود. وزیر بهداشت، دیابت را یکی از مهم‌ترین بیماری‌های غیرواگیر در دنیا دانست و گفت: بالاترین بار بیماری‌های غیرواگیر در ایران مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی و سوانح و تصادفات است.
او با اشاره به ابتلای نزدیک به ٤٠٠‌میلیون نفر در دنیا به دیابت گفت: طبق پیش‌بینی سازمان بهداشت جهانی،‌ سال ٢٠٣٥ این عدد به ٦٠٠‌میلیون می‌رسد. او شیوع دیابت در دنیا را ٣,٧ درصد عنوان کرد و گفت: از هر ١٢نفر، یک نفر دیابت دارد و از هر ٢نفر مبتلا به دیابت، یک‌نفر از بیماری خود بی‌اطلاع است. در هر ٦ثانیه، یک‌نفر در دنیا به علت دیابت جان خود را از دست می‌دهد و اکنون درکشور ما ٤.٥میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند. او در مورد مبتلایان به دیابت گفت: ٢‌میلیون ایرانی از ابتلای خود به دیابت بی‌خبر هستند و ٥‌میلیون نفر نیز در معرض ابتلا به دیابت قرار دارند. همچنین بیشتر دیابتی‌ها درکشورهای فقیر و کمتر توسعه‌یافته مشاهده می‌شوند. وزیر بهداشت دیابت را یکی از عوامل اصلی کوری دانست و گفت: احتمال ابتلا به کوری در بیماران دیابتی ٢٥برابر دیگر افراد است و دیابتی‌ها ١٧برابر سایر افراد خطر ابتلا به بیماری‌های کلیوی دارند. وزیر بهداشت احتمال قطع عضو در دیابتی‌ها را ١٥ تا ٤٠‌درصد بیشتر از سایر افراد دانست و گفت: هزینه‌های دیابت سرسام‌آور است و بیشتر آن مربوط به مردم می‌شود.
همچنین روز گذشته،سند ملی دیابت با حضور وزیران بهداشت ایران و ٦ کشور جهان دیروز رونمایی شد. دراین مراسم، محمدباقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: سالانه ٣٨‌میلیون نفر جان خود را به علت بیماری‌های غیرواگیر از دست می‌دهند. درکشور ما نیز سه‌چهارم بار بیماری‌ها و ٨٠‌درصد مرگ‌ها بر اثر بیماری‌های غیرواگیر رخ می‌دهد و گذشت زمان و تغییر الگوی زندگی موجب شده تا بیماری‌های غیرواگیر نقش بیشتری ایفا کند. لاریجانی با بیان این‌که بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و آسم در رأس بیماری‌های غیرواگیر هستند، گفت: این موارد سبب می‌شود تا ما توجه ویژه‌ای به بخشی از بیماری‌های غیرواگیر که نسبت به آن مسئولیت داریم، داشته باشیم و برای کنترل آن تلاش کنیم. رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو نیز درحاشیه این راهبری دیابت با ابراز نگرانی از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در مرغداری‌ها درباره سوختگی یک کودک بر اثر نوعی پوشک، گفت: به هیچ عنوان این سوختگی را تأیید نمی‌کنیم و اصلا نباید به اطلاع‌رسانی‌های شبکه‌های اجتماعی اعتماد کرد.

فایده پلک زدن
پژوهشگران ژاپنی تونسته‌اند کشف کنند که پلک زدن به منظور دیگری هم انجام می‌شود: با هر بار پلک زدن، ما به مدت ۰،۴ ثانیه، محیط پیرامون خود را نمی‌بینیم، یعنی به عبارتی ما ۱۰ درصد اوقات به علت پلک زدن، تصویری از دور و بر خود نمی‌گیریم و درک نمی‌کنیم. این زمان بسیار بیشتر از نیاز سیستم لغزان‌کننده قرنیه‌های ما است.
در پژوهش جدیدی که در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است، پژوهشگران پاسخی برای این معما مطرح کرده‌اند. تامامی ناکانو، شیگرو کیتازاوا و همکارانشان در این تحقیق اشاره کرده‌اند که پلک زدن به صورت فعال برای تغییر و بازنشانی reset کردن توجه ما صورت می‌گیرد. محققان برای اثبات این امر از یک دستگاه fMRI استفاده کردند. آنها چند داوطلب انتخاب کردند و از آنها خواستند که در زمانی که در اسکنر هستند، چند قسمت از سریال آقای بین را ببینند. تحقیق قبلی این پژوهشگران نشان داده بود که پلک زدن متناسب با تماشای این ویدئو، همسان‌سازی می‌شود. در تحقیق جدید، پژوهشگران متوجه شدند که داوطلب‌ها در هر دقیقه ۱۷،۴ بار پلک می‌زنند. چیز جالب این بود که همزمان با پلک زدن در دو قسمت آناتومیک مغز فعالیت‌هایی مشاهده می‌شد، این دو قسمت، در فرایند توجه نقش دارند. بنابراین با توجه با این مشاهدات پژوهشگران این تئوری را مطرح کردند که پلک زدن به منزله راهی برای استراحت‌های مغزی فوق‌العاده سریع و تمرکز دادن ذهنیت ما روی مسائل جدید است.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

برخی از مقالات

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 25
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,273
  • ماه: 14,249
  • سال: 72,241