حسن روحانی در جمع دانشجویان صنعتی شریف:
دانشگاه فضای امن میخواهد نه امنیتی
رئیس جمهوری 16 آذر را روز دانشجو، دانشگاه، استقلال طلبی، آزادی خواهی و روز ایستادگی نخبگان ملت و دانشجویان در برابر استعمار و استبداد توصیف کرد و گفت: 16 آذر 1332 در هیچ مقطع زمانی محصور نخواهد شد. گزیده صحبت های حسن روحانی در دانشگاه صنعتی شریف را در ادامه بخوانید:
بهترین جایی که قدرت باید نقد شود، دانشگاه است، اگر قدرت در هر کشوری مورد انتقاد و سوال قرار نگیرد، به انحراف و استبداد کشیده خواهد شد.
تمام مسئولین کشور مستقیم و غیرمستقیم منتخب ملت هستند، همه مسئولین مستقیم و غیرمستقیم از طریق آرای مردم بر مسند قدرت تکیه میزنند و هیچ مقامی در جمهوری اسلامی ایران نداریم که انتخابی نباشد و این تهمتی است که برخی میگویند در ایران مقامات دو دسته هستند یعنی بعضی انتخاب و بعضی انتصاب میشوند.
هیچ کس نباید خود را از سوال مستثنی بداند و همه باید بدانند که باید به سوال مردم و پاسخگویی در برابر آن افتخار کنند.
شاید نقد برخی قوا و نهادها سخت و مشکل باشد و فعلاً نقد را از دولت و رئیس جمهور شروع کنیم.
انتقاد مفید است و باید فرصتی فراهم شود که من و مسئولان نقدها را بشنویم و اشکالات را اصلاح کنیم، هیچ کدام از ما معصوم و بیخطا نیستیم، اما تلاش ما بر این است که گامهایی را به نفع مردم برداریم.
مردم در انتخابات 92 مسأله هستهای را به بحث گذاشتند و راهحلها و آثار تحریم را مورد بررسی قرار دادند و در انتخابات 92 در مورد هستهای هم رأی دادند.
باید ببینیم آیا در کشورهای دیگر به طور مثال در مورد دانشگاه اختلاف نظر وجود دارد و اگر مثلاً در فرانسه دولتی تغییر میکند در موضوع دانشگاه و مسأله علم اختلاف نظر به وجود میآید؟
این حرف درستی است که باید به توان ملی تکیه کنیم، در مقابل دشمن بایستیم و مشکلات کشور را با امکانات داخلی حل کنیم اما آیا معنیاش این است که با دنیا حرف نزنیم و اگر مشکلی داریم تا مرز جنگ پیش برویم؟
برخي فکر مي کنند دولت يازدهم دولت لبخند و مذاکره و گفت و گو است اما در ساخت سلاح پيگير نيست. در حاليکه در اين دوره به اندزاه ده سال گذشته ما بنيه دفاعي کشور را قوي کرده ايم. ما اگر مذاکره مي کنيم، به معناي آن نيست که آماده جنگ نيستيم. اگر جنگي رخ نمي دهد، به دليل آن است که ما آماده ايم. همزمان با مذاکرات برجام، ما مهمترين موشکمان را آزمايش کرديم.
آیا جنگ نباید آخرین راهحل باشد؟
اگر اعتماد عمومی امسال نسبت به سال 92 پیشرفتی نکرده باشد اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی افزایش نیافته باشد چه فایده ای دارد که کدام جناح حاکم باشد. اگر وضعیت دانشگاه تغییری نکند چه فرقی میکند چه دولتی سرکار باشد.
ما فضای امن می خواهم نه فضای امنیتی. من می پرسم آیا شما سال 90، 91 و 92 به این راحتی می توانستید برای 16 آذر اجتماع داشته باشید؟ زمانی بود که کسی جرات نمی کرد بگوید جنبش دانشجویی و همه از این کلمه می ترسیدند.
راه دولت يازدهم در دانشگاه از فرجي دانا و ميلي منفرد تا فرهادي تغيير نکرده است.
همه ما باید تلاش کنیم تا حماسه سال 92 را درسال 94 تکرار کنیم و بتوانیم با یک مجلس قدرتمندتر و توانمندتر در جامعه حاضر باشیم. در این راستا همه باید تلاش کنند. وزارت کشور، شورای نگهبان و تمام دستاندرکاران باید تلاش خود را انجام دهند. همچنین همه باید امیدوار باشند.
نظر من در مورد شورای نگهبان نظر قانون اساسی است. قانون اساسی شورای نگهبان را ناظر میداند و ما هم او را ناظر میدانیم. با تلاش شورای نگهبان مسئولین مرتبط و وزارت کشور و همچنین با تلاش و حضور مردم به ویژه دانشجویان انشاء الله انتخابات با شکوهی خواهیم داشت.
شعارهای موافق و مخالف روحانی در دانشگاه
سخنرانی حسن روحانی در دانشگاه صنعتی شریف به مناسبت روز دانشجو با حاشیه هایی همراه بود.به روایت آنچه در خبرگزاری ها نقل شده است، در این مراسم فرهادی وزیر علوم، هاشمی وزیر بهداشت، نجفی وزیر آموزش و پرورش، صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، حسین فریدون دستیار ویژه رئیس جمهور، محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور، حسامالدین آشنا مشاور فرهنگی رئیس جمهور روحانی را همراهی میکردند. میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، طیبی رئیس جهاد دانشگاهی، هاشمی استاندار تهران و رضا فرجی دانا وزیر پیشین علوم از دیگر حاضران در این مراسم بودند. حاشیه های سخنرانی روحانی در دانشگاه صنعتی شریف را در ادامه به نقل از خبرآنلاین بخوانید:
این مراسم در سالن تربیتبدنی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد؛ با توجه به صندلیهایی که در این سالن چیده شده، سالن حدود 1500 نفر گنجایش داشت.
قبل از حضور روحانی در دانشگاه شریف، مراسم مداحی برگزار شد.
پیش از سخنرانی روحانی، نمایندگان تشکل های دانشجویی سخنرانی کردند که در این میان ایرانمنش، نماینده بسیج دانشجویی در میان شعارهای «روحانی حمایتت میکنیم» حاضران در سالن جای خود را به دیگر نمایندگان تشکلهای دانشجویی داد.
نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل نیز گفت: آقای روحانی شما به رفتارهای رئیسجمهور قبل منتقد و معترض بودید در حالی که امروز خودتان فاعل بسیاری از آنها هستید. شاید اگر اکنون در فضای سیاسی کشور چرخی بزنید حضرتعالی احمدینژادیترین فرد در سپهر سیاسی کشور باشید! ما بیشناسنامه نیستیم.
دانشجویان حاضر در مراسم در حین سخنرانی رئیس جمهور به دو دسته مخالف و موافق تقسیم شده بودند و شعارهایی سرمیدادند.
* روحاني در آغاز سخنانش با تبریک روز دانشجو عنوان کرد: سلام و درود ما به همه شهدایی که دانشگاهها را متحول کردند به بهشتیها، طالقانیها، بازرگانها و شریعتیها. حاضران در سالن با شنیدن نام بازرگان و دکتر شریعتی به وجد آمدند و آنها را تشویق کردند.
در بخشی از مراسم که روحانی اظهار کرد «نقد برخی از قوا و برخی نهادها کمی سخت است اما فعلاً از رئیسجمهور و دولت شروع کنید»، دانشجویان شعار «روحانی، روحانی حمایتت میکنیم» سر دادند و زمانی که رئیس جمهور گفت «مردم در سال 92 به مسأله هستهای هم رأی دادند» شعار «دکتر ظریف زنده باد، روحانی پاینده باد» از سوی دانشجویان سر داده شد.
در بخشی از سخنرانی روحانی، او به ارائه آماری درباره تولید سلاحهای راهبردی در دولت یازدهم پرداخت که عدهای از دانشجویان با شعار «دروغه، دروغه» این آمار را ساختگی دانستند و در مقابل، عدهای شعار «روحانی حمایتت میکنیم» سر دادند.
همچنین شعار «روحانی مچکریم» زمانی که رئیس جمهور گفت« ما فضای امن می خواهیم نه فضای امنیتی» در سالن سر داده شد.
در ادامه روحانی با اشاره به محدودیتهایی که پیش از دولت یازدهم در فضای دانشگاهها وجود داشته تأکید کرد: زمانی کسی جرأت نمیکرد بگوید جنبش دانشجویی و عدهای از این کلمه هم میترسیدند که با پایان این جمله رئیس جمهور تعدادی از دانشجویان با تشویق او شعار «اصلاحات زنده باد و … » سر دادند.
همچنین در بخشی از صحبتهای روحانی که اظهار کرد: مسیر دولت در وزارت علوم تغییر نکرده است و از فرجی دانا تا فرهادی نباید فرقی بکند. عدهای از دانشجویان شعار «مرگ بر فتنهگر» سر دادند و عدهای با «روحانی دوستت داریم» به حمایت از رئیسجمهور پرداختند. این شعارها تا جایی ادامه داشت که دقایقی در سکوهای سالن تربیتبدنی و با فاصله چند متر پشت سر رئیسجمهور بین دو طیف از دانشجویان درگیری رخ داد که بلافاصله با حضور مسئولان انتظامی این مسئله حل و فصل شد.
در این میان، بارها بین مخالفان و موافقان سخنرانهای مراسم درگیری لفظی ایجاد شد که با مداخله حراست سالن این مساله مدیریت و کنترل شد.
دانشجویان بسیجی دانشگاه شریف از اینکه اجازه حضور تعداد زیادی از دانشجویان بسیجی داده نشده بود، با صدای بلند این اعتراض خود را به گوش ردیف اول در سالن رساندند.
تعدادی از دانشجویان نیز سعی داشتند در حین صحبتهای رئیسجمهور به صورت انفرادی با فریادهای خود صدایشان را به گوش او برسانند که روحانی خطاب به آنها گفت:« ما در دانشگاه اینگونه حرف نمیزدیم. امروز هم به نمایندگان همه دیدگاههای دانشجویان فرصت بدهیم تا صحبتهایشان را مطرح کنند.»
شعارهای مکرر حاضران باعث شد روحانی بگوید که «ما در دانشگاه اینجوری حرف نمیزدیم، ما تریبون دادیم حرفهایتان را بزنید.»
روحانی که دقایقی سرفه میکرد خطاب به شعاردهندگان به مزاح گفت که «شما شعار میدهید، اما صدای من گرفته» که این حرف رئیسجمهور خنده حاضران را به همراه داشت.
در مراسم امروز پلاکاردی دیده نمیشد و دانشجویان برخی سوالهای خود را در کاغذهای کوچکی نوشته بودند.
در پایان مراسم نیز میان دانشجویان موافق و مخالف شعارهایی مانند «مرگ بر فتنهگر» و «بسیجی واقعی، همت بود و باکری» رد و بدل شد.