پای بورس به جنوب باز می‌شود

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 601

مدیراجرایی اتاق بازرگانی جنوب کرمان از راه‌اندازی کارگزاری بورس در آینده‌ای نزدیک در این منطقه خبر داد

پای بورس به جنوب باز می‌شود

بازار سهام نقش بسزایی در اقتصاد هر جامعه ای ایفا می کند. 

شما ممکن است از تعداد بازارهای موجود سهام در جهان شگفت زده شوید. در کشورهای سراسر جهان، بورس اوراق بهادار برای کمک به کسب و کار در حال افزایش سرمایه و فرصت های سرمایه گذاران برای حمایت از شرکت های جدید و تاسیس شده مورد استفاده قرار می گیرد. هیچ محدودیت جغرافیایی یا تعصب به بازار سهام وجود ندارد، به این معنی که افراد از طیف وسیعی از کشورها می توانند از بازار سهام برای ایجاد ثروت و مسئولیت سرمایه گذاری استفاده کنند. بازار سهام جهانی است و می توانید با هر استاندارد اندازه گیری، عملکرد و سود در بازار سهام فعالیت کنید. 

افزایش سرمایه 

بازار سهام در درجه اول در موسسات مالی ایجاد شده، برای کمک به کسب و کارها و کارآفرینان برای خرید، فروش و تجارت سهام به منظور ارائه سرمایه به شرکت هایی که به آن نیاز دارند، گرد هم می آیند. اگر مبادلات سهامی نبود، کارآفرینان به منظور دستیابی به سرمایه گذاران خود به تکاپو می افتادند و تحت آن شرایط، مصرف کنندگان بدون رعایت قوانین بدون مالیات بدون مجوز و بدون کنترل نظارت محصول پایانی را دریافت می کردند.

خدمات سرمایه‌گذاران 

یکی دیگر از نقش بازار سهام این است که به عنوان واسطه ای برای سرمایه گذاران بزرگ و کوچک که قصد خارج شدن از قلمرو موسسات بانکی استاندارد را دارند، عمل کنند. 

اهمیت و نقش بورس در اقتصاد، به حداکثر رساندن بازدهی پس‌انداز است که ممکن است در حساب‌های بانکی استاتیک با بازده کم باشد. بورس اوراق بهادار غالبا سود بیشتری را ارائه می دهد در عوض، سرمایه‌گذاران اقدامات اطمینان بخش، فرصت‌های متنوع و انعطاف پذیری را دریافت می کنند.  

شاخص سلامت 

بورس اوراق بهادار می تواند به عنوان شاخصی از سلامت مالی کشور کمک کند، روند تغییرات بورس داخلی (افزایش و کاهش) موجب تغییرات اقتصاد داخلی می شود. بر اساس اطلاعات مالی مرکز آموزش سرمایه گذاری افزایش و کاهش بورس، رابطه بین یک جامعه و بورس اوراق بهادار آن چنان عمیق تعبیه شده است که تحلیل گران می توانند بر اقتصاد داخلی و یا بازار سهام که بر آن متکی هستند، با نشان دادن چشم اندازهای خوش بین حتی بر یکی از این دو، تاثیر بگذارند. 

حسابدهی مالی 

سیستم های پیشرفته بازار مالی نیاز به اعتبار و حسابدهی دارند، اگر آنها از طرف شرکت ها و سرمایه گذاران به عنوان سودمند بودن در اخلاق حرفه ای عمل کنند. به همین دلیل، بورس اوراق بهادار از یک ساختار رسمی که توسط قوانین و مقررات حمایت می شود، سود می برد. استانداردهای مدیریتی و عملیاتی که توسط دولت ها، دفاتر و سازمان های نظارت بر عملیات بورس صورت می گیرد، اقتدار و نظارت را به موسسه می دهد و به سهامداران، سرمایه گذاران و شرکت ها، کنترل و توازن لازم را برای اعتماد سرمایه گذاران اختصاص می دهد. 

تأثیرات اقتصادی 

تأثیر مستقیم فعالیت بازار سهام می تواند اقتصاد کشور را به روش های مختلفی تحت تاثیر قرار دهد. سهام کاهش می یابد، هزینه ها متوقف می شود، مصرف کنندگان اعتماد به نفس خود را از دست می دهند، وضعیت مالی جامعه شروع به شکست می کند. برعکس، سهام افزایش می یابد، اعتماد به نفس گسترش می یابد، هزینه ها و سرمایه گذاری ها افزایش می یابد. خلق و خوی جامعه می تواند فعالیت و عملکرد بازار سهام را کاهش دهد، نشان می دهد که نقش یک بورس در حسابداری اجتماعی و مالی چه اهمیتی دارد. تأثیر بازار بورس اوراق بهادار در توسعه اقتصادی 

بورس اوراق بهادار یک نهاد محوری در بازار سرمایه است که منابع مالی برای فعالیت های اقتصادی است. این امر پس اندازها را جذب می کند و نقدینگی را برای سرمایه گذاری فراهم می کند و به کاهش خطرات سرمایه گذاری، ارائه شفافیت برای سرمایه گذاری و تشویق کارآفرینی کمک می کند. توسعه اقتصادی مستلزم تعهد به سرمایه گذاری درازمدت است. بورس اوراق بهادار سرمایه های طولانی مدت برای بخش های اصلی اقتصاد از جمله کسب و کار و دولت را فراهم می کند. شاخص های بورس اوراق بهادار اغلب به عنوان شاخص سلامت اقتصادی استفاده می شود. 

افزایش سرمایه 

در هر مرحله از توسعه، بخش های مختلف اقتصاد نیاز به رشد سرمایه درازمدت دارند. به عنوان مثال، بخش کسب و کار نیاز به سرمایه برای سرمایه گذاری در امکانات جدید تولید و یا تجدید ساختار گیاهان موجود است. به همین ترتیب، دولت ها نیاز به سرمایه گذاری های زیربنایی دارند. این نوع سرمایه گذاری ها به تعهد سرمایه گذاری درازمدت نیاز دارند و توسط یک بورس اوراق بهادار صحیح ارائه می شوند. 

نقدینگی 

سرمایه گذاران بدون وجود بورس اوراق بهادار مایع تمایلی به سرمایه گذاری در بلند مدت ندارند. نقدشوندگی سرمایه گذاران را در معاملات عمومی به آرامش می رساند و می توانند سهام خود را هر زمان که خواستند از سرمایه گذاری خود خارج کنند و به فروش برسانند. در عین حال، سرمایه گذاران در سهام خصوصی باید منتظر بمانند تا سرمایه گذاری های آنها بازده تولید کند. 

کاهش خطر 

بورس اوراق بهادار مایع فرصت سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری های مالی خود را در فعالیت های مختلف اقتصادی فراهم می کند و ریسک خود را نیز گسترش می دهد. علاوه بر این، آنها مسوولیت محدودی در سرمایه گذاری‌های خود دارند و هیچ تعهدی برای ادامه سرمایه گذاری در سرمایه گذاری های نامناسب ندارند. وجود مکانیزم کاهش خطر می تواند سرمایه گذاری بیشتری را جذب کند. 

کارگزاری بورس در جنوب راه‌اندازی می‌شود

محبان مدیراجرایی اتاق بازرگانی جنوب به«کاغذوطن»گفت: «مدتهاست تصمیم داریم که کارگزاری بورس را در منطقه راه اندازی کنیم اما این مساله مستلزم این بود که مردم و فعالان منطقه از آشنایی نسبی نسبت به این موضوع برخوردار باشند و به زودی کارگزاری بورس در منطقه را راه‌اندازی خواهیم کرد.»وی افزود:«جنوب تاکنون از داشتن بورس محروم بوده اما ما در حال برداشتن نخستین قدم‌ها در این زمینه برای منطقه هستیم. اولین دوره آموزشی آشنایی با بورس را برگزار کردیم و در حال برنامه‌ریزی هستیم که جلسات آشنایی با بورس به درجه‌ای برسد که دوران آموزشی را شروع کنیم.»وی اضافه کرد:«وقتی دوره آموزشی شروع شود بحث ورود کارگزاری پیش می‌آید و هدف از این مساله هم جلوگیری از هدررفت سرمایه‌هایی است که در فصل کشاورزی به دست مردم می‌افتد درصدد هستیم راهکاری تعیین کنیم و نهایت امر این است که محصولات و صنایع‌مان را بتوانیم به بورس وارد کنیم.»مدیراجرایی اتاق بازرگانی جنوب کرمان تاکید کرد:«این‌ها بخشی از  نگاه بلندمدت ما هستند . در حال حاضر برخی صنایع از جمله کارخانه نیلی صنعت عنبرآباد در بورس وارد شده و هیچ محصولی از جنوب دیگر در بورس نیست محصولات کشاورزی منطقه به صورت تازه‌خوری هستند و نمی‌توانند در بورس منتظر قیمت‌گذاری باشند ولی برای برخی از محصولات می‌شود این کار را کرد که خرما یکی از این محصولات است و استارت‌هایی را زدیم که امیدواریم بتوانیم آن را به سرمنزل خوبی برسانیم.»محبان اضافه کرد:«جمع‌بندی خوبی از کلاس‌های آموزشی را در ابتدای آبان‌ماه انجام می‌دهیم و به زودی این کلاس‌ها را برگزار خواهیم کرد که چارچوب‌های ورود به بورس، اهمیت بورس و روش‌های استفاده از آن را آموزش می‌دهد.»وی در خصوص میزان استقبال مردم از بورس در جیرفت ابراز رضایت کرد و افزود:«دوره‌ای که برای آشنایی برگزار کردیم رضایت‌بخش بود و اکثر افراد بین بیست تا 30 سال بودندو حدود 30درصد را هم سنین بالای 30 به خود اختصاص داده بودند.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 21
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,269
  • ماه: 14,245
  • سال: 72,237