افزایش حقوق، آمار کارگران غیررسمی را بالا میبرد
روز گذشته با توافق اعضای شورای عالی کار، حداقل دستمزد سال آینده کارگران ۵۷.۴ درصد افزایش یافت. اما این میزان افزایش حقوق کارگران چه تاثیری روی بیکاری دارد؟ آیا سال آینده کارفرمایان تعدیل نیرو میکنند؟
به گزارش تجارتنیوز، حداقل دستمزد سال آینده کارگران ۵۷.۴ درصد افزایش مییابد. اما این افزایش حقوق کارگران موجب نگرانی برخی از کارفرمایان و حقوقبگیران کارگری شده است.
حداقل حقوق کارگران چقدر است؟
بر اساس توافق اعضای شورای عالی کار، حداقل دستمزد کارگران ۱۴۰۱ از دو میلیون و ۶۵۵ هزار تومان به چهار میلیون و ۱۷۹ هزار تومان افزایش یافت. بر این اساس کمک هزینه مسکن از ۴۵۰ به ۶۵۰ هزار تومان و بن کارگری از ۶۰۰ هزار تومان به ۸۵۰ هزارتومان افزایش پیدا کرد.
حجتا… عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز درباره حداقل حقوق کارگران گفت: «حداقل حقوق یک کارگر با دو فرزند از چهار میلیون و ۳۷۶ هزار تومان به شش میلیون و ۷۲۵ هزار تومان افزایش یافت.».
آنطور که عبدالملکی گفت حقوق یک خانواده با یک فرزند نیز از چهار میلیون و ۱۱۱ هزار تومان به شش میلیون و ۳۰۷ هزار تومان رسید.
کارفرمایان در سال جدید تعدیل نیرو میکنند؟
در حال حاضر حدود ۲۲ میلیون نفر در کشور شاغل رسمی هستند. حدود هشت میلیون نفر از آنها بیمه یا مالیات پرداخت نمیکنند.
حالا با احتساب افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران، احتمال میرود که تعدادی از شاغلان رسمی، به بخش غیررسمی منتقل شوند. یعنی به تعداد کسانی که بیمه نیستند، اضافه میشود. زیرا کارفرمایان احتمالا توان پرداخت بیمه برخی از افراد را نداشته باشند.
تعدیل نیرو گزینه دیگر برخی از کارفرمایان است. ممکن است کارفرمایان توان پرداخت حقوق کارگران با افزایش ۵۷ درصدی را نداشته باشند و تعدادی از نیروهای خود را تعدیل کنند.
سیامک قاسمی، فعال اقتصادی در صفحه توییتر خود نوشت: «راه مقابله با فقر گسترده موجود، کاهش سریع تورم، رشد اقتصادی پایدار و افزایش ثروت جمعی در کشور است. نه افزایش یکباره ۵۷ درصدی حداقل حقوق که اتفاقا منجر به اخراج گسترده نیروها برای کمکردن هزینهها میشود.».
«قیمتها را بالا میبریم!»
تعدیل نیرو و افزایش بیکاری موضوعی است که برخی از کاربران شبکههای اجتماعی نیز در ادامه افزایش حقوق کارگران به آن اشاره کردند. در ادامه نظر برخی از مخاطبان تجارتنیوز را نسبت به این موضوع میخوانید.
«این درصد افزایش حقوق به کارفرمایان فشار میآورد. ناچاریم کمی روی قیمتها بکشیم. تعدادی را هم بیرون کنیم و از بقیه بیشتر کار بکشیم. خوب داریم بیشتر پول میدهیم.»!
«من خودم کارگر هستم ولی فکر کارفرمایان را هم کنید. ناگهان حقوق سه برابر شود چگونه میخواهند حقوق این همه کارگر را بدهند؟».
«حالا ببینید این کارخانهدارها و سرمایهداران که کلی از قبل همین کارگران رشد کردند چه تعدیل نیرویی راه بیندازند. برای همین افزایش ناچیز که بدبخت شدیم و سرمایهمان به باد رفت و…».
افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارگران در حالی است که حقوق کارمندان ۱۰ درصد برای سال آینده افزایش مییابد.