تخصیص۴۰میلیارد تومان برای مقابله با سوسک سرخرطومی
معاون وزیر جهاد و رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه اعتبارات مبارزه با آفات محصولات کشاورزی از منابع مختلف جذب میشود گفت: در مرحله نخست بیش از چهار میلیارد تومان برای مقابله با آفت سوسک سرخرطومی حنایی در استان کرمان تخصیص یافته که جزو بالاترین مقدار پرداختی به استانها بوده است.
حسین رنجبراقدم در حاشیه نشست ستاد گیاهپزشکی کرمان و همایش پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران در خصوص مهاجمان زیستی در این استان افزود: کل اعتبار اختصاص یافته برای مقابله با آفت سوسک سرخرطومی حنایی خرما به استان های جنوب کشور ۲۰ میلیارد تومان بوده که بیش از یک پنجم آن به استان کرمان اختصاص یافته است.
او در پاسخ به وضعیت این آفت در استان و خسارتهای خرماداران گفت: تخصیص این اعتبارات نگاه ویژه وزارت جهاد کشاورزی را برای مهار این آفت در استان کرمان نشان میدهد و به طور قطع در برنامههای بعدی هم استان کرمان را به طور ویژه میبینیم زیرا برای ما نوع و کیفیت محصولات کشاورزی این استان اهمیت خاصی دارد.
رنجبراقدم اظهار داشت: حفظ کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی در بازارهای داخلی و خارجی از اهمیت بسیار زیاد و ویژهای برای ما در وزارتخانه برخوردار است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان حفظ نباتات کشور ادامه داد: استان کرمان به دلیل شرایط اقلیمی خاص، وسعت و تنوع کشت برای وزارت جهاد کشاورزی از اهمیت بسزایی برخوردار است و این تنوع اقلیمی و آب و هوایی موجب میشود آفات، بیماری ها و عوامل بیماریزای عدیدهای نیز بر روی محصولات کشاورزی این استان ایجاد خسارت کنند.
او اظهار داشت: همانطور که شرایط برای رشد انواع گیاهان در استان کرمان مهیاست انتظار میرود عوامل خساراتزا نیز بیشتر وجود داشته باشد لذا به طور خاص مدیریت، پایش، ردیابی و کنترل آفات و اقدامات ارزشمندی در کرمان در دست انجام و قابل تقدیر است اما نیاز استان بیش از اقدامات انجام شده است که سعی میشود در برنامههایی که برای این استان اندیشیده میشود رویکردهای اقتصادی، اجتماعی و جایگاهی که کرمان در سطح کشور دارد را بیشتر ببینیم.
رنجبر اقدم تصریح کرد: استان کرمان به خاطر جایگاه ویژهای که در تولید برخی محصولات کشاورزی مانند پسته، خرما و مرکبات دارد از اهمیت خاصی برخوردار است اما این محصولات نیز مشکلات زیادی در بخش سرایت آفات دارند که تاکنون زحمات و تلاشهای خوبی برای مهار و امحای این آفات انجام شده به طوری که در حد قابل قبولی کنترل شدهاند.
او با بیان اینکه لازم است در این زمینه بویژه در تولیدات صادراتی مانند پسته و خرما تغییر رویکرد داشته باشیم اظهارداشت: در واقع نگاه آینده وزارت جهاد کشاورزی کمکردن فشار سمپاشیها و نیز استفاده از سموم شیمیایی در مزارع و باغ های استان کرمان و سایر استان هاست.
معاون وزیر و رییس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه تلاش داریم در مقابله با آفات و حمایتهای دیگر استان کرمان را به علت جایگاه ویژه آن در تولیدات کشاورزی به طور خاص ببینیم گفت: سعی می شود با کمک و همکاری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اقدامات لازم را در حوزه مدیریت آفلاتوکسین که یکی از مشکلات مهم در حوزه صادرات پسته برای باغداران استان است اقدامات خوبی به عمل بیاوریم.
رنجبر اقدم افزود: همچنین تصمیمهای خوبی در سطح وزارت جهاد کشاورزی اتخاذ و اقدامات خوبی در این خصوص انجام شده که انتظار همراهی و همکاری بیشتری را از مدیران استانی، کشاورزان و باغداران داریم و دستورالعمل و راهبردهایی را که برای رفع این مشکل و به دنبال آن صادرات مسائل تجاری استان است مرتفع شود.
آفت سوسک سرخرطومی حنایی خسارتهای زیادی به باغ های مناطق مختلف استان کرمان وارد کرده و جهاد کشاورزی در این زمینه قرارگاهی برای افزایش آگاهی کشاورزان، پیشگیری و نیز درمان باغ های خسارت دیده راه اندازی کرده است.