نسبت به کشورهای دیگر سم کمتری مصرف می‌کنیم

منتشر شده در صفحه صفحه نخست | شماره 1146

رییس سازمان‌حفظ نباتات:

نسبت به کشورهای دیگر سم کمتری مصرف  می‌کنیم

رییس سازمان‌حفظ نباتات گفت: در مقایسه با سایر کشورها سم کمتری مصرف می کنیم.

به گزارش ایسنا، شاهپور علائی مقدم در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی با بیان اینکه بخش کشاورزی بخش مهمی است و به دلیل تنوع اقلیمی و حضور تولیدکنندگان و کشاورزان با استعداد توانسته ایم در این بخش موقعیت ممتازی کسب کنیم، گفت:از مساحت ۱۶۵میلیون هکتاری کشور ۱۵۰میلیون هکتار تحت تصرف بخش کشاورزی است و از این ۱۵۰میلیون هکتار نیز  در ۱۸میلیون هکتار فعالیت مستقیم کشاورزی وجود دارد.

وی با بیان اینکه هنرکشورها این است که از هرقطره آب بیشترین استفاده را داشته باشند، اظهار کرد: زمانی از امنیت نظامی و دفاعی بسیار صحبت می شد ولی امروز امنیت دفاعی در گرو امنیت غذایی است. هر کشوری که بتواند مواد غذایی مورد نیازش را تولید کند کشور قدرتمندی است.

رییس سازمان حفظ نباتات افزود:میانگین بارش در کشور ما بسیار کم است و جزو کشورهای خشک به حساب می آییم. بنابراین باید به سمت استفاده از آب های مجازی، تجدیدپذیر  حرکت کنیم و به اجرای الگوی کشت توجه بیشتری‌ داشته باشیم.

وی با بیان اینکه باید از نهاده های کشاورزی با دقت بیشتری استفاده شود، گفت:اگر  برنامه الگوی کشت را تدوین و براساس آن عمل کنیم. یعنی تولید هدفمند شود قطعا از هر قطره آب استفاده بهینه ای خواهیم داشت. اگر کشاورزی قراردادی را در کشور نهادینه کنیم هیچ بذری به خاک نمی رود مگر اینکه مشتری آن مشخص باشد.

علائی مقدم در ادامه گفت:اهمیت وزارت جهادکشاورزی از وزارت بهداشت بیشتر است زیرا اگر محصول سالم و کافی در سبد غذایی مردم قرار بگیرد و تغذیه بهبود یابد سلامت حاصل می شود. اما  به جای اینکه در بخش کشاورزی سرمایه گذاری بیشتری شود و محصولات بهتر و بیشتری تولید کنیم به بخش درمان توجه بیشتری می شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم در زمینه ارتقای کیفیت و موثر بودن تولیداتمان تلاش کنیم، افزود: هجمه ها و منفی گری های بسیاری در شبکه های اجتماعی علیه محصولات ما وجود دارد. تولیدکنندگان باید تلاش کنند تا از اقتدار تولید دفاع کنند.

وی خاطرنشان کرد:صدور گواهی سلامت برعهده سازمان غذا و دارو و گواهی بهداشت نیز برعهده حفظ نباتات است. این دو سازمان باید در کنار هم باشند.

سرانه مصرف سم در کشور پایین است

وی در ادامه به  فلفل های برگشت خورده از روسیه اشاره کرد و گفت:در آن زمان گفتیم اگر کسی پیدا شود و آنالیزی به ما ارائه دهد که در این محصولات باقی مانده سموم از میزان تعیین شده در کشور مقصد بالاتر است از همه عذرخواهی خواهیم کرد. ولی اینگونه نبود.  از طرفی طرف روسی هم اعلام کرده که ۴نوع آفت کش در این محصولات استفاده شده که برای ما قابل شناسایی نیست. هیچ حرفی از باقی مانده سموم نزده اند. شاید باید شرایط واردات به روسیه به تولید کنندگان اطلاع رسانی می شد.

رییس سازمان حفظ نباتات اضافه کرد:همچین طرف روسی اعلام کرده است که تولیدکننده و صادرکننده باید شناسه داشته باشند تا دقیقا مشخص باشد محصولات را چه کسی تولید و بسته بندی می کند. این حرف درستی است ولی متاسفانه در کشور اجرایی نمی شود.

وی در پایان گفت: سرانه مصرف سم در کشور ما نسبت به سایر کشورها پایین است. همچنین  میزان سموم کم خطر افزایش یافته و  از میزان سموم پرخطر نیز کاسته شده است.

افزایش کیفیت محصولات

 در ادامه این مراسم صیاد فرهادی_ رییس انجمن تولیدکنندگان کودهای شیمیایی – گفت:۵۷۴۵ برند کود توسط بخش خصوصی داخلی ثبت شده اند و همین شرکت ها می توانند نیازکشور به کود را تامین کنند و دیگری نیازی به واردات نیست.

وی ادامه داد:نیاز کودی کشور برای امسال ۵میلیون تن براورد شده که فقط یک قلم از آن یعنی کود اوره را دولت تامین می کند و مابقی توسط بخش خصوصی تامین می شود.

این فعال بخش خصوصی اضافه کرد:کیفیت محصولات داخلی نسبت به چندسال قبل افزایش یافته است و بر این محصولات مرتبا  از نظر کیفی و کمی نظارت می شود.

وی همچین به بحث صادرات کود نیز اشاره کرد.

در ادامه این مراسم مسعود گیل آبادی_ رییس انجمن تولیدکنندگان سموم کشور نیز گفت: با توجه به توان تولید سموم و افت کش در کشور و ظرفیت بالا در این بخش امیدواریم مجوز صادرات آن دوباره فعال شود.

وی ادامه داد:تا قبل از ارز ترجیحی  سموم تولیدی در کشور صادر می شد و بازاریابی های خوبی هم برای آن انجام شده بود ولی با ورود این ارز جلوی صادرات گرفته شد ولی امیدواریم با حذف آن صادرات این اقلام مجددا از سر گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 0
  • امروز: 21
  • دیروز: 144
  • هفته: 2,269
  • ماه: 14,245
  • سال: 72,237