با حضور مسئولان استان کرمان رقم خورد؛ آغاز عملیات اجرایی طولانی ترین تونل انتقال آب خاورمیانه

منتشر شده در صفحه | شماره

با حضور مسئولان استان کرمان رقم خورد؛
آغاز عملیات اجرایی طولانی ترین تونل انتقال آب خاورمیانه

عملیات حفاری طولانی ترین تونل انتقال آب خاورمیانه ظهر دیروز با حضور رزم حسینی استاندار کرمان، زاهدی رئیس مجمع نمایندگان استان، حسن پور نماینده سیرجان در مجلس، بختیاری مدیرعامل آب منطقه ای کرمان، سردار درگاهی فرمانده قرارگاه قرب نور از زیرمجموعه های قرارگاه خاتم، غفوری مدیرعامل آب منطقه ای یزد، معاونین و مشاورین استاندار کرمان و جمعی از مسئولان محلی در شهرستان گلزار کرمان آغاز شد.
طولانی ترین تونل انتقال آب خاورمیانه
طرح انتقال آب از سد صفارود به شهر کرمان به عنوان برنامه میان‌مدت تامین آب استان کرمان طرح جدیدی نیست. حتی اجرای پروژه انتقال آب از سد صفارود در سال‌های گذشته کلید خورده است اما این طرح در دولت های نهم و دهم به علل مختلف فقط 15 درصد و سد صفارود 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. سال 83 یکسری اقدامات انجام و سال 84 یک شرکت اتریشی به عنوان پیمانکار انتخاب شد؛ اما با اشتباهاتی که در مجموعه استان در آن سال ها صورت گرفت این طرح به سمت خط لوله رفت و این پروژه که باید تا سال 90 وارد مدار می شد تقریبا متوقف شد. با تغییر دولت و روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، احیای این طرح در دستور کار قرار گرفت. سال 93 این پروژه مجددا مهندسی شد و بحث‌های فنی طرح به پایان رسید و به مناقصه گذاشته شد که 30 پیمانکار با توجه به حجم عملیات در آن شرکت کردند.
فروردین سال جاری محمد جواد کامیاب معاون وقت عمرانی استانداری کرمان از مشخص شدن پیمانکار حفر تونل برای انتقال آب از سد صفارود به کرمان خبر داد. به گفته وی موسسه حرا از زیرمجموعه های قرارگاه خاتم الانبیا برنده این مناقصه شد و در همان ماه اقدامات مربوط به انعقاد قرارداد صورت گرفت. ظهر دیروز هم عملیات اجرایی فاز اول این تونل آغاز شد.
گفتنی است به جز این طرح که از آن به عنوان طرحی میان مدت نام برده می شود، در چند سال اخیر طرح هایی برای مقابله با کم آبی در استان کرمان پیشنهاد و اجرایی شده است. طرح همیاران آب، انتقال آب از بهشت‌آباد به شهرهای شمالی استان کرمان، انتقال آب از دریای عمان به شهرهای جنوبی استان کرمان و انتقال آب از خلیج فارس برای صنعت از جمله برنامه هایی بوده اند که برای مقابله با بحران آب در کرمان در نظر گرفته شده اند که در صورت اجرایی شدن، مشکل کم آبی استان کرمان برطرف می شود.
مدیرعامل آب منطقه ای کرمان: روز آغاز این عملیات برای کرمان روز بزرگی است
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان اولین سخنران آیین آغاز عملیات اجرایی فاز اول طولانی ترین تونل انتقال آب خاورمیانه بود. محمدرضا بختیاری با اشاره به اینکه قرار بود آغاز عملیات اجرایی همزمان با سفر ریاست جمهوری به کرمان باشد گفت: این سفر با تاخیر روبرو شد و چون دستگاه TBM از یک ماه پیش آماده حفاری بود، از استاندار کرمان خواستیم که زودتر عملیات را آغاز کنیم. وی افزود: در این دو سال همه می دانیم که وضعیت آب استان بسیار بحرانی است و طبق دو شاخص بیلان آب منفی و میزان استفاده از منابع آب تجدیدپذیر می توانیم اوضاع را بفهمیم. 22 درصد معادل 24 میلیارد متر مکعب از بیلان آب منفی کشور مربوط به کرمان است و میزان استفاده ما در کرمان از منابع آب تجدیدپذیر حدود 115 درصد است در حالی که استاندارد جهانی 20 درصد می باشد. وی اضافه کرد: چندین جلسه با استاندار کرمان برگزار کردیم و در نهایت طرح همیاران آب ایجاد شد. با این طرح همه دستگاه ها با یکدیگر برای مصرف بهینه آب همکاری می کنند در حالی که قبل از این متفرق بود. مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کرمان در ادامه به ارائه آماری از اقدامات انجام شده در طرح همیاران آب پرداخت. بختیاری در پایان صحبت هایش با اشاره به پنج ساله بودن عملیات اجرایی تونل انتقال آب گفت: امروز روز بزرگی برای کرمان است.
فرمانده قرارگاه قرب نور: موسسه حرا با نگاهی
که امنیت منطقه تامین شود کار خود
را شروع کرده است
فرمانده قرارگاه قرب نور سخنران بعدی این مراسم بود. سردار درگاهی گفت: در سال 69 و پس از پایان جنگ تحمیلی بنا به مجوزی که مقام معظم رهبری دادند امکانات مهندسی سپاه در راه سازندگی و بازسازی کشور قرار گرفت و بدلیل وجود انگیزه اعتقادی در سپاه، همیشه با تحولات رو به جلو روبرو بودیم. وی افزود: موسسه حرا اما از یادگاران قبل از دوران سازندگی است. در همان زمان جنگ این موسسه تونل های استراتژیک نظامی را احداث می کرد. پس از جنگ هم این موسسه توان خود را در بازسازی کشور به کار گرفت و همواره پیشرفته ترین و بهترین دستگاه های حفاری را بومی سازی می کند. مثل همین دستگاه TBM که قرار است حفاری تونل انتقال آب کرمان را انجام دهد. سردار درگاهی اضافه کرد: موسسه حرا با نگاهی که امنیت منطقه را تامین می کند کار خود را شروع کرده است. وی در پایان گفت: این پروژه انتقال آب از سد صفارود به کرمان در آینده گسترش خواهد یافت.
رئیس مجمع نمایندگان استان: با آمدن رزم حسینی به استانداری فضای جدیدی از تلاش
در استان شکل گرفت
رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان هم از دیگر سخنرانان این مراسم بود. محمد مهدی زاهدی گفت: من باید از مقام معظم رهبری تشکر کنم چرا که احداث سد صفارود جزو مصوبات سفر رهبری به کرمان بود و الان با استفاده از همین سد قرار است بزرگ ترین تونل انتقال آب خاورمیانه ساخته شود. وی افزود: در مجلس نهم یکی از موضوعات مهم مجمع نمایندگان استان توجه به مسئله آب بود. در دولت قبل جلسات زیادی را با رئیس جمهور و وزیر نیرو داشتیم. در این دوره هم با آمدن آقای رزم حسینی فضای جدیدی از تلاش و پیگیری در استان شکل گرفت و تمام توان نمایندگان، استاندار، مسئولان کرمانی که در سطح کشور مسئولیت دارند و مدیران استانی به کار گرفته شد تا به امروز رسیدیم. نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در پایان از تمام کسانی که در حامی این طرح بودند تشکر کرد.
آغاز عملیات با رمز یا زهرا
پس از سخنرانی مسئولان، عملیات اجرایی فاز اول طولانی ترین تونل انتقال آب خاورمیانه توسط استاندار کرمان با رمز یا زهرا آغاز شد. گفتنی است استاندار کرمان هم در این آیین به سخنرانی پرداخت که در مطلبی دیگر به آن پرداخته شده است.


نوشته های مرتبط


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از «کاغذ وطن» بیشتر بدانید :

برخی از نویسندگان

آمار سایت

  • کاربران آنلاین : 50
  • امروز: 152
  • دیروز: 349
  • هفته: 2,136
  • ماه: 5,857
  • سال: 22,000